Ανακοινώθηκαν τα  , με κάποιους από τους επιτυχόντες να μιλούν στο neakriti.gr και να μοιράζονται τόσο την ικανοποίηση και τα όνειρα, αλλά και τις εμπειρίες τους από τις εξετάσεις.

Μαρία Ιατράκη

Με 19.000 η Μαρία Ιατράκη, από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, απόφοιτη του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, τόνισε ότι η επιλογή της σε ότι αφορά τη σχολή που θα επιλέξει, θα είναι ανάμεσα στη Νομική και την Ιστορία Αρχαιολογία.

«Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, που όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πιο δύσκολη για μένα ήταν η περίοδος αναμονής των αποτελεσμάτων που αποδείχθηκε πολύ αγχωτική, όμως τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Μαρία Ιατράκη που ως προς το «μυστικό» συστατικό της επιτυχίας, τόνισε ότι βρίσκεται στο σωστό και οργανωμένο διάβασμα και την ψυχραιμία που θα επιδείξει ο κάθε υποψήφιος.

«Σημαντικός είναι και ο παράγοντας στήριξης από την οικογένεια. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, παίρνεις δύναμη» είπε η επιτυχούσα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κωνσταντίνα Φαρσάρη

Από το Πεδίο Υγείας, με συνολική βαθμολογία στα 18.825 μόρια η Κωνσταντίνα Φαρσάρη, πέτυχε να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να περάσουν, άνετα, στη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

«Σίγουρα κλείνει ο κύκλος των μαθητικών χρόνων που ήταν πολύ ωραίος και ανοίγει ένας νέος. Το μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει, είναι κυρίως τι ταιριάζει στον καθένα. Σίγουρα χρειάζεται αφοσίωση και επιμονή, σκληρή προσπάθεια και θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να έχεις έντονη κοινωνική ζωή και να κάνεις μια τέτοια π[προσπάθεια. Χρειάζεται χαλάρωση αλλά με μέτρο. Τώρα περιμένω ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και μετά να ξεκινήσω τις σπουδές μου» δήλωσε η Κωνσταντίνα που περιμένει όπως τόνισε, να απολαύσει ένα χαλαρό καλοκαίρι, πριν αρχίσει να παλεύει για το νέο της στοίχημα, ως φοιτήτρια Ιατρικής.

Έλενα Τσαγκαράκη

Την πήρα τηλέφωνο το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η χαρά στον τόνο της φωνής της ήταν απερίγραπτη και ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούσε για την απρόσμενη, όπως μου είπε, επιτυχία της, τεράστιος.

Ο λόγος για την Έλενα Τσαγκαράκη, τη μαθήτρια των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, η οποία, με τον προγραμματισμό και το συστηματικό της διάβασμα, συγκέντρωσε 18.425 μόρια.

Η Έλενα θέλει να γίνει ψυχολόγος. Είναι μια απόφαση που έλαβε μόλις πέρυσι, ωστόσο, είναι μια απόφαση αρκετά συγκροτημένη, αφού, όπως είπε στο neakriti.gr: «Πρόκειται για μία επιστήμη πολύ ενδιαφέρουσα, που έχει πολλούς κλάδους. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος».

Και η Έλενα, θα γίνει ψυχολόγος. Αφού, δεδομένων των βάσεων του 2019, η νεαρή Κρητικοπούλα, θα μπορέσει να μετακομίσει στην Αθήνα και να σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ως προς τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στο «ταξίδι» των Πανελληνίων, η 17χρονη Έλενα ανέφερε ότι υπήρξαν στιγμές που ένιωσε πως δεν άντεχε άλλο, ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown τη διευκόλυναν, καθώς, όπως ανέφερε, είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να χαλαρώσει.

Πάντως, η συμβουλή που δίνει η ίδια ως επιτυχούσα στα παιδιά που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες του 2021, είναι «Να υπάρχει προγραμματισμός και συγκέντρωση. Αν καθίσει ο μαθητής να διαβάσει – έστω και μία, έστω και δύο ώρες – να είναι συγκεντρωμένος. Να πάει και τη βόλτα του, αλλά να την πάει αφότου διαβάσει».

Βέβαια, η Έλενα, όπως είπε, έχει μάθει να κρατάει «μικρό καλάθι» και έτσι, δεν περίμενε την επιτυχία της, γι’ αυτό και η ευτυχία της, τελικά, για το αποτέλεσμα, ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Γιούλη Επιτροπάκη

Η Γιούλη, έχω την αίσθηση, πως θα γίνει μια πολύ καλή επιστήμονας. Συγκρατημένη, αλλά εμφανώς χαρούμενη, μου μίλησε για την επιτυχία της, αλλά και για όλα όσα θέλει να κάνει στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά της, αφότου κατάφερε να «βγάλει» 18.400 μόρια.

Η μαθήτρια των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, Γιούλη Επιτροπάκη, θέλει να περάσει στη Νομική. Και μπορεί να μην έχει αποφασίσει, ακόμη σε ποια πόλη θα ζήσει τα επόμενα 4 – αξέχαστα – χρόνια της ζωής της, ωστόσο, δείχνει μια προτίμηση στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί θέλεις να γίνεις δικηγόρος;», τη ρώτησα. «Δε θέλω να γίνω δικηγόρος», μου απάντησε. «Μου αρέσει η Νομική επιστήμη, θέλω να ασχοληθώ με το Δίκαιο και ο απώτερος στόχος μου είναι να γίνω εγκληματολόγος», ανέφερε αποφασισμένη στο neakriti.gr.

Και μπορεί η 18χρονη επιτυχούσα να κουράστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τις Πανελλήνιες, ωστόσο, όπως είπε, έκανε υπομονή, αποδεικνύοντας, τελικά, πως η υπομονή είναι σημαντικό «συστατικό» για την επιτυχία.

Ως προς την πανδημία και το lockdown, η Γιούλη σχολίασε πως επρόκειτο για μία περίοδο που τη δυσχέρανε, αφού βρισκόταν όλη την ημέρα στο σπίτι, διαβάζοντας.

Πάντως, η ίδια «περίμενε λιγότερα μόρια», με την επιτυχία της, τώρα, να γεμίζει χαρά τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που την αγαπούν και θα τη στηρίξουν στο υπέροχο «ταξίδι» που μόλις ξεκινά.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ