Πανελλήνιες 2018: Το "παιχνίδι" που τα σπάει…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/06/2018 - 10:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, οι φετινοί συμμετέχοντες θα μπουν και επισήμως στον αγώνα που ακούει, εξετάσεις. Μια διαδικασία, στην οποία γενιές Ελλήνων έχουν περάσει και έχουν εισαχθεί στα ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Υπάρχουν βέβαια, κι εκείνοι που δεν εισήχθησαν σε κάποιο από τα παραπάνω, αλλά η ζωή τους δεν τελείωσε εκεί. Γιατί η επιτυχία ενός ατόμου, πόσο μάλλον ενός δεκαοχτάχρονου, δεν καθορίζεται από την ή μη στο πανεπιστήμιο.

Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας

Ίσως, οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους να έχετε άγχος και φόβο, για το τί θα συναντήσετε στην εξέταση και το πως θα είναι το όλο κλίμα. Να ξέρετε, πως είναι ένα απλό τρίωρο διαγώνισμα από τα πολλά που έχετε κληθεί, να βγάλετε εις πέρας όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της σχολικής σας αίθουσας. Γι' αυτό, δεν χρειάζεται να έχετε άγχος, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Πανελλήνιες 2018: Οι μεγάλες αλλαγές πριν την πρεμιέρα

Πρέπει να σκεφτείτε, πως δεν είστε οι μόνοι που δίνετε αυτές τις εξετάσεις. Πριν από εσάς αλλά και μετά, υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλοί. Δείτε το ως ένα νέο <<παιχνίδι>> που μόλις κυκλοφόρησε. Αυτό έχει αφετηρία την έναρξη των και <<τερματίζει>> στη λήξη των σπουδών σας. Το παιχνίδι  αποτελείται από τέσσερα ή πέντε επίπεδα(μαθήματα), ανάλογα στα πόσα θα εξετασθεί ο κάθε διαγωνιζόμενος. Στόχος αυτού, είναι να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μόρια μπορεί. Στο τέλος των , και με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, θα έχει χρόνο να επιλέξει τη νέα του πίστα που θα αγωνιστεί. Αυτή η νέα πίστα, δεν είναι άλλη από τη σχολή που θα εισαχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ

Οι λοιπόν, είναι ένας αγώνας ιδιαίτερα απαιτητικός, επίπονος και δύσκολος. Είναι για πολλούς, ο πρώτος μεγάλος και σοβαρός αγώνας από το ξεκίνημα του βίου της, πριν μπουν και τρέξουν στον Μαραθώνιο, που λέγεται ζωή. Όπως και να έχει όμως, ο καθένας που μετέχει σ' αυτές, αποκομίζει μόνο εμπειρίες και "τεστάρει" τον εαυτό του. Σ' αυτό το ταξίδι, ο διαγωνιζόμενος έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να κερδίσει γνώσεις και να διαμορφώσει προσωπικότητα.

Γενιά του 2000, μην το βάζετε κάτω! Έχετε ξεκινήσει τον αγώνα σας από την πρώτη Δημοτικού, και είναι αμαρτία να κάνετε <<πίσω>> τώρα. Παλέψτε για το καλύτερο και φροντίστε να τα <<δώσετε>> όλα. Το αξίζετε. Καλή τύχη σε όλους και του χρόνου φοιτητές…

Πανελλήνιες 2018: Τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Νεοελληνική Γλώσσα – Παραγωγή λόγου και περίληψη – Οι τελευταίες συμβουλές

Πανελλήνιες 2018: Το 10 SOS που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι υποψήφιοι

Loading...


  • europalso   ideascentral