Οι δεν θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου όπως οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση που έβγαλε νωρίτερα το υπουργείο τονίζει πώς, ι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί επειδή -εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων- σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια ) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν τις επιπτώσεις από το και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb το άνοιγμα των βρεφονηπιακών θα γίνει στις 24 Μαΐου.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως είπε, «τις αποφάσεις θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σύμφωνα με την κ.Μιχαηλίδου, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των τώρα, για δύο λόγους.

ο πρώτος είναι ότι οι ειδικοί περιμένουν το αποτύπωμα από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και

ο δεύτερος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις καθώς θεωρείται ότι τα μικρά παιδιά λόγω των μεταλλάξεων μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, τόνισε σήμερα στον ANT1 ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία, υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Επίσημο! Παιδικοί σταθμοί: Τελικά θα ανοίξουν;

Άνοιγμα σχολείων- Λινού: Προσοχή από εκπαιδευτικούς και γονείς

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία- Οδηγίες για τα self test