Με νέα διευκρίνισή του το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( 25/5/2015 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3/6/2015 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ),τα μέλη των Διευρυμένων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να προσέλθουν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να μονογράψουν τις αιτήσεις των υποψηφίων δίπλα από την κάθε προτίμησή τους.

Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει απόφαση συγκρότησης διευρυμένων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.-Π.Υ.Σ.Δ.Ε.). Συγκεκριμένα ορίστηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας επιπλέον τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα εν λόγω Συμβούλια, όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ Δ. ΜΠΡΑΤΗ
Όταν ένας νόμος γράφεται κυριολεκτικά στο “πόδι” και ψηφίζεται σε τρεις μέρες είναι βέβαιο ότι και λάθη και παραλείψεις θα έχει.
Όταν δεν δίνεται στη διαβούλευση για να επισημανθούν τυχόν λάθη και αδυναμίες,τότε συμβαίνει να έχουμε κάθε μέρα διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων στα άπειρα ερωτήματα που διατυπώνουν οι Δνσεις εκπαίδευσης ,οι οποίες καλούνται να τον εφαρμόσουν μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες.
Πολλές Δνσεις εκπαίδευσης είναι ανοιχτές, ακόμα κι αυτή την ώρα, και παραλαμβάνουν αιτήσεις συναδέλφων.
Μιλώ βέβαια για τον Ν4327 /15 για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης κι όπως πληροφορήθηκα μια ακόμα διευκρίνιση ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο παιδείας,στη χθεσινή “διευκρίνιση”για το τι σημαίνει :” δεν μπορεί να επιλεγεί κάποιος Δντής σχολικής μονάδας όταν δεν μπορεί να καλύψει το υποχρεωτικό του ωράριο σ αυτήν”.
Τι ακριβώς εννοεί,αλήθεια,ο νομοθέτης;
Σε κάθε περίπτωση πάντως το υπουργείο παιδείας οφείλει , έγκαιρα ,να δώσει διευκρινίσεις και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα,έτσι ώστε τα ΠΥΣΠΕ να αποφασίσουν με ενιαία κριτήρια και όχι κατά το δοκούν.
facebook.com/d.mpratis

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ