Όσοι παιδότοποι δεν έχουν σήμα ασφαλείας θα κλείνουν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2014 - 20:54 | Author: Newsroom Ipaidia
Αφορμή ο τραγικός θάνατος του 13χρονου στο Λούνα Πάρκ του Ελληνικού

Από τις 30 Ιουνίου όσοι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά δεν θα φέρουν το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα κλείνουν και θα σφραγίζονται διεμήνυσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 13χρονου στο Λούνα Πάρκ του Ελληνικού και ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι παρότι η εντολή είναι όλοι οι δήμου να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους μέχρι τότε, ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα.

«Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν. Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές» είπε.

tovima.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral