Οι κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2014 - 19:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Διευρύνονται οι κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφής μεταξύ τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με τις αλλαγές στον θεσμό που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο…

Παιδείας. Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι στο θέμα των μετεγγραφών ισχύουν όσα ψηφίστηκαν ήδη στον Νόμο 4264 (Άρθρο 53), δηλαδή εφαρμόζονται τα κοινωνικά κριτήρια πολύτεκνων, τρίτεκνων και ειδικών κατηγοριών που δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής.

Επιπλέον, όμως, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους.

Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια – ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10%, μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Επίσης, όπως ίσχυσε πέρυσι αναμένεται ότι και εφέτος οι δικαιούχοι θα επιλέγουν με την υποβολή της αίτησης έως δύο αντίστοιχα τμήματα – πανεπιστημίων για τους επιτυχόντες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τους επιτυχόντες σε ΤΕΙ – με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν, στις πανελλαδικού επιπέδου εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, στα οποία επιθυμούν να γίνει η μεταφορά των θέσεων τους.

Η μεταφορά της θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

tovima.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso