Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  «Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.- Παράρτημα Δυτ. Ελλάδας: Ανοιχτή Επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020»


Μας λυπεί, ιδιαίτερα, η άγνοια του οργανογράμματος, των δομών λειτουργίας και του προσωπικού του Υπουργείου, στο οποίο προΐσταστε.
Δεν εξηγείται αλλιώς, πώς για πολλοστή φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί, παντελώς, την ύπαρξη και το ρόλο των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, που διόλου δεν αναφέρονται στην Υ.Α Φ13/ 68892 /Δ7/5-6-2020 με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020».
Από το 1992, που θεσμοθετήθηκε η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, οι Υπεύθυνοι/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολείων μας, κάθε χρόνο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), διοργανώνουν ανελλιπώς παρουσιάσεις προγραμμάτων και υλοποιήσεις δράσεων των μαθητών/τριών, για χάριν του περιβάλλοντος.
Είναι κρίμα, που ποτέ καμία ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει τις απολογιστικές εκθέσεις των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων! Αν το είχαν πράξει, θα είχαν διαπιστώσει ότι ένα πολύ σοβαρό ποσοστό μαθητών/τριών και εθελοντών εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους, τις Παιδαγωγικές Ομάδες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, συνεχώς επιμορφώνονται και δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της Αειφορίας, μεταμορφώνοντας το σχολείο σε ζωντανό οργανισμό και κύτταρο βιωματικής μάθησης και δημιουργικής/νοηματοδοτημένης έκφρασης.

Όλοι όσοι υπηρετούμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στηριζόμαστε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, εξασφαλίζοντας μια συνέχεια παρά τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις. Ήμασταν δυο, ήμασταν τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς… .είμαστε χιλιάδες. Και μας ενώνουν περισσότερα από όσα μπορεί να μας χωρίζουν.
«Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία».

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Δυτ. Ελλάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !