Για ποιούς και πότε αναμένεται να ανοίξουν τα και τα .Στις 10 Μαΐου μαζί με τα ανοίγουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ Λυκείου που δίνουν .

Μαζί με τα φροντιστήρια θα ανοίξουν και τα κέντρα ξένων γλωσσών για όσους μαθητές όμως δίνουν εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι τα φροντιστήρια και τα ΚΞΓ ακολούθησαν το άνοιγμα των σχολείων .

Επίσης, η επιτροπή, εισηγείται την κατάργηση του και του click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανα 100 τ.μ.

Η επιτροπή έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Παιδικοί σταθμοί: Τελικά θα ανοίξουν;

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

Πελώνη – Παιδικοί σταθμοί: Για ποιό λόγο δεν ανοίγουν άμεσα

 

Η κ. Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των – Τι «κρατάει» τους ειδικούς στο άνοιγμά τους.
Τι είπε για τα , τις και τους

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης.»