Οδηγίες για την μεταφορά μαθητών νηπιαγωγείων

Οδηγίες για την μεταφορά μαθητών νηπιαγωγείων

Εγκύκλιο εξέδωσε η Υφυπουργός Υπο.Με.Δι Μ. Χρυσοβελώνη συμφωνα με την οποία δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την των μαθητών νηπιαγωγείου

Οσον αφορά στον αναγραφόμενο επί της άδειας κυκλοφορίας αριθμό καθήμενων επιβατών των ήδη κυκλοφορούντων σχολικών λεωφορείων, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις με τις οποίες αυτά είχαν αρχικά εγκριθεί. Τούτο σημαίνει ότι ο αριθμός των καθήμενων επιβατών θα είναι μονοσήμαντα ορισμένος, δηλαδή επί του εγγράφου της αδείας θα αναγράφεται είτε ο συνολικός αριθμός των μεταφερόμενων νηπίων είτε αυτός των μαθητών δημοτικού ή γυμνασίου, για τα σχολικά μεταφοράς νηπίων, δημοτικού ή γυμνασίου αντίστοιχα.

Είναι δυνατή επίσης η μεταφορά μαθητών , σε σχολικά λεωφορεία «δημοτικού», δηλαδή σε καθίσματα που προορίζονται για μεταφορά μαθητών δημοτικού εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς, ήτοι:
α. για τη μεταφορά των νηπίων χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα συστήματα συγκράτησης παιδιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σημείο 2.1.1 του κανονισμού R44 ΟΕΕ/ΗΕ.
β. για τη στερέωση των συστημάτων συγκράτησης παιδιών ακολουθούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης και εγκατάστασης.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !