​ Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ​.

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων που θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές θα χρησιμοποιούν κόλλες Γραμικού και Ελεύθερου Σχεδίου αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα πιο κάτω:

Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0.50μ Χ 0.70 μ και οι εσωτερικές του διαστάσεις, στις οποίες γίνεται σχεδίαση, 0.50μΧ0.58μ. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλόγραφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης(διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες και σχετικά αντικείμενα).

Απαγορεύεται όμως να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κλπ) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα και ούτω καθεξής).

Για το μάθημα Γραφιστικές Εφαρμογές οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0.50Χ0.70 και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή ξυλομπογίες, μαρκαδόρους χρωματιστούς, πενάκια (rapidograf), λεπτά μαύρα μαρκαδοράκια 0.5 μμ, μολύβια σκληρά και μαλακά (ΗΒ, 2Β, 4Β, 3Η), ριζόχαρτο, χάρακες ή υποδεκάμετρα, τρίγωνα, διαβήτη, γόμες, για μελάνη, καμπυλόγραμμα, ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα stick, σελοτέιπ και επιφάνεια κοπής.

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους χρωματιστά χαρτιά, φωτογραφίες, χαρτί μιλιμετρέ, τέμπερες (υδατοχρώματα), αυτομεταφερόμενα γράμματα (λετρασέτ), στένσιλ γραμμάτων και σχημάτων. news.gr

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ