ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ «ΕΡΓΟ » ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, ευχόμαστε ευτυχισμένο το 2013, με ρήξεις και ανατροπές

Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της αλλαγής των περιοχών μετάθεσης – στην ουσία συρρίκνωση και κατάργηση των περιοχών– του υπουργού παιδείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Περιμέναμε κάτι ανάλογο από την πρωτοφανή καθυστέρηση της εγκυκλίου μεταθέσεων (ποιες άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει άραγε;) και είναι ενταγμένη στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χωρίς καμιά γνώση και συνείδηση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Οι επιπτώσεις από την αλλαγή αυτή είναι πολλές με άμεση στόχευση την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τον περιορισμό των μεταθέσεων, τις υπηρεσιακές μεταβολές αλλά και με δυσμενείς συνέπειες στη στελέχωση και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενοι στο νομό Έβρου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.Λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, υπάρχουν κενά στα αστικά κέντρα που θα καλυφθούν με βελτιώσεις -πλέον- από συναδέλφους των σχολείων της περιφέρειας. Με δεδομένο τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς (φέτος διορίστηκαν μόνο 4 φιλόλογοι σε όλο το νομό) και τις μηδαμινές προσλήψεις αναπληρωτών (όσες γίνονται θα αφορούν δυσπρόσιτα σχολεία και ήδη υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές στα σχολεία αυτά) εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα σχολεία της περιφέρειας θα υπολειτουργούν με κίνδυνο να μαραζώσουν και να κλείσουν.

2.Ο υπολογισμός των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις του 2013 επειδή θα γίνει σε επίπεδο νομού πλέον, θα δώσει ελάχιστα κενά. Αυτό απλά σημαίνει εκμηδένιση πλέον των μεταθέσεων.

3.Οι διαθέσεις σε άλλα σχολεία όσων δεν συμπληρώνουν ωράριο δεν θα υπόκεινται σε φραγμούς από τις περιοχές μετάθεσης που υπήρχαν μέχρι τώρα (οι συνάδελφοι λ.χ. της Σαμοθράκης θα συμπληρώνουν ωράριο στην Αλεξανδρούπολη;). Αυτό θα σημαίνει αφάνταστη ταλαιπωρία και μεγάλη οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων που θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν ωράριο σε πολλά σχολεία( λαμβανομένου υπ’ όψιν επιπλέον ότι το υπουργείο δεν δικαιολογεί δαπάνες για τις υπερωρίες λόγω διάθεσης).

Απ’ όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την φημολογούμενη αύξηση ωραρίου συμπεραίνουμε ότι προετοιμάζεται το έδαφος με την παράλληλη στήριξη πρόθυμων – κυβερνητικών αιρετών στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπ/κών και την εφεδρεία – μετάταξη – απόλυση όσων δεν θα συμπληρώνουν ωράριο.

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί θα επιτρέψουμε την εκθεμελίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας(;)

Η Κυβερνητική πλειοψηφία της ΟΛΜΕ θα αφυπνιστεί επιτέλους, αφουγκραζόμενη τη βάση των εκπ/κών που απαιτεί γενική πολιτική απεργία διαρκείας ή θα συνεχίσει να ρίχνει 24ωρες ντουφεκιές στον αέρα, έχοντας βάλει στο σημάδι κάποιες θέσεις στην ιεραρχία;

alfavita.gr