Ο Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.Θ. για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για την εκ νέου μοριοδότηση των πινάκων

Ο Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.Θ. για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για την εκ νέου μοριοδότηση των πινάκων

Με ανησυχία το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών περί σχεδιασμών του Υπουργείου για την εκ νέου μοριοδότηση των πινάκων του ΕΕΠ – ΕΒΠ, για την τοποθέτηση και την πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α – ΛΑΡΙΣΑ

Το παραπάνω γεγονός, μόνο ερωτήματα και προβληματισμούς γεννά στους συναδέλφους για τις ενέργειες του υπουργείου και την παρέμβαση του στους ήδη υπάρχοντες διαμορφωμένους και μοριοδοτημένους πίνακες. Η τακτική τους αυτή,καλλιεργεί τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους συναδέλφους αναπληρωτές, που εδώ και χρόνια στελεχώνουν τα σχολεία και μετά απολύονται.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό και να μην δεχτούμε την λογική ανταγωνισμού λόγω των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Θα πρέπει να αναδειχτούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, της εκπαίδευσης αλλά και των παιδιών, που κάθε χρόνο προσπαθούν να προσαρμόζονται στα νέα πρόσωπα εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων που εναλλάσσονται στο χώρο τους.

Όλοι μας και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα σύσσωμη να διεκδικήσει:

-Εδώ και τώρα μόνιμους και μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για την κάλυψη όλων των αναγκών στην ειδική και γενική αγωγή.

-Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων (άδειες, συνδικαλιστικά δικαιώματα).

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !