«Ο ΙΣΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ»

«ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα του κεφαλαίου Β’ περί διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου οι ιατροί ΠΕ 14.01 τίθενται σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013. Η σχετική διάταξη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, διότι 156 συνάδελφοι μας, οι οποίοι προσελήφθηκαν προ ετών με αξιοκρατικές διαδικασίες και απασχολούνται στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και των οποίων ο ρόλος είναι ύψιστης σημασίας για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και ο βιοπορισμός τους εξαρτάται αποκλειστικά από την εργασία τους αυτή, θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της συγκεκριμένης διάταξης.

Όπως γίνεται σαφές η σχετική διάταξη πλήττει τόσο τον βιοπορισμό των συγκεκριμένων ιατρών, καθώς επίσης και την μόρφωση πολλών μαθητών, οι οποίοι την επόμενη σχολική χρονιά, αν και είχαν λάβει τη σχετική κατεύθυνση, δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουν τα συγκεκριμένα μαθήματα, λόγω μη ύπαρξης του προσωπικού των καταργούμενων ειδικοτήτων.

Σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και κρίσης η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας αλλά και έλλειψης επαρκούς εκπαίδευσης για τους νέους. Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την κατάργηση άλλως την τροποποίηση του σχετικού άρθρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ