Νίκη Κεραμέως: Χρηματοδότηση των ΑΕΙ με κριτήρια ποιότητας και αξιοκρατία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/12/2019 - 09:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για τις αλλαγές που δρομολογούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το που προωθεί η κυβέρνηση, μίλησε στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου η υπουργός Παιδείας, .

Όπως είπε, πλέον θα υπάρχουν κριτήρια ποιότητας και αξιοκρατίας για την χρηματοδότηση των και αξιολόγηση για την διάθεση αυτών των κριτηρίων, κάτι που σήμερα εναπόκειται στην «βούληση του κάθε υπουργού»

Όπως είπε αναφορικά με την του 10 για την εισαγωγή στα , η είπε ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν καίριο λόγο στον αριθμό των εισακτέων για φοίτηση στις Σχολές.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκαιρα και έγκυρα στο ipaidia.gr

Ακόμη, όπως επεσήμανε η κ. Κεραμέως, με το νομοσχέδιο αναθεωρούνται οι όροι για την διάθεση των κονδυλίων για την έρευνα, απελευθερώνοντας το εν λόγω πλαίσιο, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση ευελπιστεί να αποτελέσει αντίβαρο και στο brain drain.

Η υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα και στην αξία του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και πρακτικής άσκησης, μέσω των οποίων θα υπάρξει προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση: Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: