: Στον ΣΚΑΪ μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για το τη Δευτέρα  τα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων και οι μετακίνηση για τους γονείς. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι», καθώς υπήρχαν συγκεκριμένα μέτρα και προϋποθέσεις από την αρχή της χρονιάς.

Τη Δευτέρα, ανοίγει η αυλαία και πάλι για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής ενώ «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω».

Κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση των μαθητών  ανά ομάδες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του εκάστοτε , θα είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στο άνοιγμα των σχολείων, με προφανή σκοπό τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων,

Ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρχουν από τα σχολεία για τους γονείς που έχουν παραπάνω από ένα παιδί σε ένα σχολικό συγκρότημα, ενώ για τη και των κηδεμόνων, θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Προσέθεσε ακόμη οτι έχει ανοίξει και η ειδική των εκπαιδευτικών , ώστε να δηλωθούν για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Σχετικα με το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, η υπουργός υπογράμμισε ότι «πηγαίνουμε βήμα-βήμα και πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», ανέφερε, τονίζοντας ότι πάντα εξετάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Για τις πανελλήνιες 2021

Η κ. Κεραμέως, επίσης ξεκαθάρισε ότι « αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως» και συμπλήρωσε ότι « αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί, ενώ η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου» πρόσθεσε η υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και σε Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως μαθήματα. «Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα», κατέληξε η υπουργός.