Νέες Πανελλήνιες: Το τελικό σχέδιο για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Νέες Πανελλήνιες: Το τελικό σχέδιο για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ

| | Tέλος στην αγωνία των µαθητών βάζει το υπουργείο Παιδείας, µε την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου για την στα ΑΕΙ

Οπως δήλωσε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου, την επόµενη εβδοµάδα -κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη- οι σχετικές διατάξεις θα γνωστοποιηθούν και στη συνέχεια το υπουργείο θα προχωρήσει στη θεσµοθέτηση του νέου και του , έως τα τέλη του µήνα.

Το ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας τον περασµένο Σεπτέµβριο, αλλά υπάρχουν ακόµη πάρα πολλές λεπτοµέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν µε δεδοµένο ότι τα παιδιά που φέτος πηγαίνουν στη Β’ Λυκείου στο τέλος της χρονιάς θα κληθούν να καταθέσουν δελτίο, επιλέγοντας 10 σχολές στις οποίες θα επιθυµούσαν να φοιτήσουν. Αυτή η αλλαγή στο σύστηµα εισαγωγής είναι βασική, µε δεδοµένο ότι έτσι θα προκύψουν οι λεγόµενες «πράσινες» σχολές που θα έχουν ελεύθερη εισαγωγή και οι «κόκκινες» που θα απαιτούν Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με το Έθνος.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Οπως ανέφερε χθες ο υπουργός, δεν θα υπάρχουν µεγάλες διαφορές από τις αρχικές ανακοινώσεις και το βασικό πνεύµα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. «Επίσης, θέλουµε τα παιδιά να µπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστηµιακά τµήµατα µόνο µε το . Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στο σύστηµα που θα ανακοινωθεί την επόµενη εβδοµάδα» είπε ο κ. Γαβρόγλου. Η αντικατάσταση των από το µάθηµα της Κοινωνιολογίας έχει αποφασιστεί από το υπουργείο οριστικά και, όπως είπε χθες ο υπουργός, τα Λατινικά εντάσσονται στα κατ’ επιλογήν µαθήµατα.

Πάντως ιδιαίτερα οι µαθητές της φετινής Β’ Λυκείου θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα όσον αφορά την ενηµέρωσή τους για το νέο σύστηµα, διότι σε ορισµένες περιπτώσεις εάν λάβουν κάποιες αποφάσεις δεν θα µπορούν να τις αλλάξουν. Επίσης η διαδικασία του µηχανογραφικού είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θέλουν να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οσον αφορά το νέο εξεταστικό σύστηµα, η Ν∆ έχει ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να µην το ανακοινώσει, καθώς βρισκόµαστε λίγους µήνες πριν από τις εκλογές, αίτηµα το οποίο ο υπουργός δεν κάνει αποδεκτό, καθώς, όπως είπε, «το νέο εξεταστικό σύστηµα το συζητάµε εδώ και ενάµιση χρόνο. Από την αρχή καλώ τη Ν∆ και τα άλλα κόµµατα να συµφωνήσουµε ποιο είναι πρόβληµα και να µας πουν τις προτάσεις τους».

Νέες Πανελλήνιες: Αντιδράσεις των καθηγητών του ΕΚΠΑ για την κατάργηση των Λατινικών

Έρχεται το νέο εξεταστικό σύστημα – Το βασικό πνεύμα των αλλαγών

Νέο Λύκειo- Οι Βιολόγοι για την πρόταση ΙΕΠ: Επαναφέρουν το νόμο Αρβανιτόπουλου

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !