Νέες Πανελλήνιες: Σε διαβούλευση το σχέδιο για το νέο Λύκειο – Αντιδρά η ΟΛΜΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2019 - 10:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| | | Σε διαβούλευση τίθονται από σήμερα 22/3 έως την Τετάρτη 27/3  οι διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Νέες Πανελλήνιες – Νέο Λύκειο: Ποιό είναι το ποσοστό εισαγωγής των μαθητών ΕΠΑΛ;

Μετά και τη δεύτερη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με μελη του Δ.Σ της εκπαιδευτικής δεν προέκυψε κάποιο σημείο συμφωνίας και η προτείνει την απόσυρση του νομοσχεδίου

«Εμείς θα θέλαμε το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί πριν το Πάσχα» είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ: «Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.

Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του .

Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Οι καθηγητές υπογραμμίζουν οτι: «Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής. Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες. Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωση τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Αναλυτικά οι «Διατάξεις για το και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ΕΔΩ

Νέες Πανελλήνιες: «Μοιάζουν πάρα πολύ με τις δέσμες» – Το αρνητικό στοιχείο

Γαβρόγλου για νέο Λύκειο: Η ΟΛΜΕ προφανώς θέλει η προετοιμασία να γίνεται στο φροντιστήριο

Γαβρόγλου για νέο Λύκειο: Αρχές Απριλίου η εξεταστέα ύλη – Τέτοιος προγραμματισμός ούτε στην Ελβετία

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral