Οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες των κτύπησαν και πάλι. Αυτή τη φορά στον Βόλο προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, που αφορούσε ένα κομβικό έργο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εισβάλοντας σε γραφεία του Πανεπιστημίου, σκίζοντας έγγραφα και τραυματίζοντας ελαφρά μια υπάλληλο.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εμποδίζεται η αξιοποίηση της περιουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο στη σημερινή εποχή της έντονης κρατικής υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ) από συγκεκριμένες ομάδες, που είχαν βολευτεί σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς ανοχής και ανομίας, εις βάρος όμως των συμφερόντων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Καταρχάς περιμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να καταδικάσει την εν λόγω ενέργεια, εκτός και αν και ο ίδιος είναι στη γραμμή του κ. Τόσκα περί ακόμη ενός μεμονωμένου γεγονότος… Επίσης καλούμε τον κ. Γαβρόγλου τουλάχιστον να επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη στο προς κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να προβλέπεται η αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας, όχι μόνο σε κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής, αλλά και σε πλημμελήματα.

Τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την επίσημη άποψη του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα: αν δηλαδή μετά από τέτοια επεισόδια η αστυνομία θα χρειάζεται ειδική άδεια για να επέμβει.

Τομέας Παιδείας του Ποταμιού