Μαθητής μεγαλύτερης τάξης την κορόιδευε για τα πεταχτά της αυτιά – Ζούσε έναν καθημερινό εφιάλτη

Συγκλονίζει η καταγγελία μητέρας της οποίας η ανήλικη κόρη της αναγκάστηκε να βρεθεί στο χειρουργικό κρεββάτι μετά το καθημερινό bullying που δεχόταν επί σχεδόν δύο χρόνια από μαθητή μεγαλύτερης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούσε.

«Το κορίτσι χειρουργήθηκε στις 07/01/16 στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω αφεστώτων ώτων (πεταχτών αυτιών). Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε λόγω της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί από τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιατρική γνωμάτευση, που μαζί με την αλληλογραφία της μητέρας με τη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παραθέτει το

alt

Tι καταγγέλλει η μητέρα

Σύμφωνα με τη μητέρα το κοριτσάκι, που πέρυσι πήγαινε Τετάρτη Δημοτικού, επί μια σχολική χρονιά ζούσε έναν εφιάλτη χωρίς κανείς -εκτός από την οικογένειά της -να μπορεί να την βοηθήσει.

Στα έγγραφα της αλληλογραφίας που δημοσιεύονται παρακάτω φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα το τι αντιμετώπιζε καθημερινά το παιδί, που είχε σαν αποτέλεσμα η οικογένεια να αναγκαστεί εν καιρώ κρίσης να προστρέξει σε πλαστικό χειρουργό, για να διορθώσει τη δυσμορφία της στα αυτιά.

Όπως αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού, σε επιστολή της προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, μόλις το κοριτσάκι επέστρεψε στο σχολείο μετά την επέμβαση για ένα διάστημα τα πράγματα ήταν ήρεμα. Όμως λίγο αργότερα, ο ίδιος μαθητής που την πείραζε “την προσέγγισε σε διάλειμμα και άρχισε να την αποκαλεί “Ντάμπο το ελεφαντάκι”, “τσιγγάνα, γύφτισσα” και να της φωνάζει με επιφωνήματα ουουουουουου. Παρακινούμενα από αυτό το παιδί άρχισαν όλα τα παιδιά να της φωνάζουν ουουουουουου. Η κόρη μου γύρισε στο σπίτι σε άθλια κατάσταση, κλαίγοντας και αρνούμενη να ξαναπάει στο σχολείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η μητέρα.

alt

alt

Πηγή: epirus-tv-news