: Η του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ2

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 12:00, η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Παράλληλα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ /«Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δημοτικού τηλεμαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από 09:00 έως 12:00

09:00 Νηπιαγωγείο: Πειράματα, παραμυθο-ιστορίες και εικαστικές δημιουργίες: Φυσικές επιστήμες και εικαστικά Β’ (Εκπαιδευτικός: Κατερίνα Μορφονιού)

09:15 Νηπιαγωγείο: Πειράματα, παραμυθο-ιστορίες και εικαστικές δημιουργίες: Φένια, η αγαπημένη των ήχων (Εκπαιδευτικοί: Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου – Κώστας Μανίκας)

09:34 Νηπιαγωγείο: Πειράματα, παραμυθο-ιστορίες και εικαστικές δημιουργίες: Εικαστικά β’ (Εκπαιδευτικός: Χριστίνα Παπαγιαννίδου)

10:01 Μουσική Α’-Δ’: Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία (Εκπαιδευτικός: Σοφία Λειβαδίτη)

10:21 Γλώσσα Γ’: Πώς υιοθετήσαμε ένα κομμάτι γης – Μέρος β’ (Εκπαιδευτικός: Παναγιώτα Ασημακοπούλου)

10:44 Γλώσσα Δ’: Ιστορίες παιδιών: Κορίτσι (Εκπαιδευτικός Μαριάννα Μυρσιάδη)

11:12 Γεωγραφία Ε’: Ποτάμια και λίμνες της Ελλάδας (Εκπαιδευτικός: Αλεξάνδρα Σαγρή)

11:29 Μαθηματικά Ε’: Διαίρεση κλασμάτων (Εκπαιδευτικός: Λεωνίδας Μπανάκος)