«Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι πολύ κρίμα για μία ιστορική σχολή με 100 χρόνια πορείας», λέει ο πρώην διευθυντής της σχολής Κώστας Μάντζαρης

Με φόντο τη δραματική διάσταση της μυστηριώδους εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τις σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών με το πόρισμα – φωτιά του κλιμακίου της ΕΔΕ που έφερε στο φως νέα δεδομένα, η κατάσταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων θυμίζει «καζάνι που βράζει».
Το Δ.Σ. της Σχολής συνεδριάζει σήμερα πριν λίγες ημέρες για να συζητήσει με τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στη Σχολή και με αιχμή φυσικά την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι έρευνες την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και όπως προκύπτει βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο αφού μέσα από το νέο κύκλο καταθέσεων προέκυψαν σημαντικά στοιχεία και μαρτυρίες που δίνουν μία διαφορετική πτυχή στην υπόθεση.

Η απομάκρυνση του Κώστα Μάντζαρη από τη διευθυντική θέση της Σχολής ήταν μάλλον μόνο η αρχή για μία σειρά αποφάσεων ιδιαίτερα κρίσιμων που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να οδηγήσουν και στην απόφαση να μπει οριστικά λουκέτο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, τις συμπεριφορές ομάδων φοιτητών αλλά και λάθη σε επίπεδο χειρισμών.

Με το πόρισμα της ΕΔΕ να εξετάζεται από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Ιωαννίνων και τα επίσημα πρακτικά και η έκθεση να έχουν φτάσει στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής πολιτικής για αναζήτηση αντίστοιχα ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών οι επόμενες μέρες ίσως και ώρες να είναι καθοριστικές για το μέλλον λειτουργίας της σχολής.

Ο κ. Κώστας Μάντζαρης σε συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες είχε κάνει λόγο για την έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. του Δ.Σ. της Γαλακτοκομικής Σχολής με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της από εδώ και πέρα προϊδεάζοντας για σαρωτικές εξελίξεις που φούντωσαν πια τους φόβους για ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας της.

Πάντως και ο ίδιος  ελπίζει ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι κρίμα μία ιστορική σχολή με 100 χρόνια να κλείσει».
Το μόνο σίγουρο είναι πως από δω και πέρα τα πράγματα δε θα είναι τα ίδια εκεί και πως υπάρχει η διάθεση να αποφευχθεί το σενάριο να κλείσει η μοναδική δημόσια σχολή Γαλακτοκομικής