Δεν υπάρχουν πια πεσμένοι σοβάδες και χαλάσματα, το κτήριο του 2ου Δημοτικού Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου είναι έτοιμο και πάλι να υποδεχτεί τους μαθητές του.

Όπως αναφέρει στο Cretalive ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέφανος Ψυλλάκης, οι εργασίες ολοκληρώνονται, το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να γίνει η μεταφορά όλων των απαραίτητων πραγμάτων στο κτήριο και από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το κουδούνι θα χτυπά και πάλι στο σχολείο!

Πρόκειται για ένα καλό νέο τόσο για τους μαθητές του 2ου όσο και για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Μέχρι σήμερα, τα δύο σχολεία μοιράζονται τους οικίσκους που τοποθετήθηκαν στο Αρκαλοχώρι, μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Κάθε βδομάδα, το ένα σχολείο λειτουργούσε ολοήμερο και το άλλο απογευματινή βάρδια.

Από την ερχόμενη βδομάδα, όμως, οι μαθητές και των δύο σχολείων θα επιστρέψουν στην κανονικότητα και σταδιακά θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα τμήματα. Το 1ο Δημοτικό θα χρησιμοποιεί πλέον μόνο του τους οικίσκους και μόνο πρωί μέχρι να είναι έτοιμο και το δικό του κτήριο που επίσης επλήγη από τον σεισμό.

Οι πληγές που προκάλεσε η επίσκεψη του Εγκέλαδου είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να ζητήσουν μετεγγραφή και κάποιοι γονείς αναμένεται να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.