Κρήτη: Σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για τα εκτός λειτουργίας σχολεία λόγω σεισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2019 - 11:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία της Κρήτης που τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά τον πρόσφατο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σήμερα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο , με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές», καθώς και του δήμου Κισσάμου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, που θα λειτουργήσουν σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς τα κτίριά τους επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: