Κουρουμπλής για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εκπαιδευτικών: "θέλουμε αλλά δεν μπορούμε"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2017 - 21:45 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/05/2017 - 21:49

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της άσκησης πολιτικών για τη νησιωτικότητα, μελετά σχέδια ενίσχυσης των εργαζομένων στην εκπαίδευση, όπου μέσα σε ένα προσφορότερο δημοσιονομικό περιβάλλον θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Για  την ενδεχόμενη παροχή έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας ήταν θέλουμε αλλά δεν μπορούμε.

Σύμφωνα με έγγραφο του κ. που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr , σχετικά με το υπέρογκο κόστος που καλούνται να επωμιστούν οι εκπαιδευτικοί που δεν διαμένουν στα νησιά της χώρας, αλλά διδάσκουν σε αυτά,  στις κατηγορίες εκείνων των κοινωνικών ομάδων οι οποίες δικαιούνται, για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων πλοίων που εκτελούν ενδομεταφορές και χωρίς διακρίσεις ως προς τους πλοιοκτήτες δεν προβλεπόταν η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λαμβάνουν έκπτωση στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας, η ενίσχυση των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς τα νησιά, αν και θεωρείται ένα δίκαιο αίτημα, δεν είναι εφικτή.

Loading...


  • europalso   ideascentral