: Σε αναστολή μπήκε τμήμα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη λόγω . Το τμήμα είναι το πρώτο για τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως φαίνεται στη σχετική σελίδα του , το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη, είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάση των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Κρούσματα στα σχολεία: Τι ισχύει με τις στενές επαφές των μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κορωνοïού COVID-19 σε  τμήμα σχολικής μονάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι  μαθητές/τριες που έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές με κρούσμα υποχρεούνται να  υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες  δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην  ηλεκτρονική διεύθυνσή του:

Οι εκπαιδευτικοί και οι  μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της  Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως «στενές  επαφές» κρούσματος σε τμήμα.