Κορονοϊός: 22 κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κορονοϊός: 22 κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Έξαρση κρουσμάτων υπάρχει στο  αφού τουλάχιστον 22 φοιτητές είναι θετικοί στον και θα χρειαστεί να περάσουν το Πάσχα σε καραντίνα στη φοιτητική εστία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

«Όλοι οι φοιτητές που έχουν μείνει στην εστία καθώς δεν κατάφεραν να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, έχουν μπει σε καραντίνα και έχουμε τακτική επικοινωνία μαζί τους ώστε να τους διανέμεται φαγητό, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα το τελευταίο διάστημα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι 22» τόνισε στο grtimes ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μηνάς Πασχόπουλος.

Παράλληλα πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πλευρά της πρυτανείας και των υγειονομικών αρχών, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα και στο πλαίσιο αυτό, χθες οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέδωσαν ανακοίνωση με συμπληρωματικές οδηγίες διαχείρισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι η εξής:

Άμεση ενημέρωση του Τμηματικού Συντονιστή Διαχείρισης COVID-19 για επιβεβαιωμένο κρούσμα ή για επιβεβαιωμένη άμεση επαφή των μελών μιας ακαδημαϊκής μονάδας.

Άμεση ενημέρωση του Υπευθύνου/των Υπευθύνων και του μόνιμου προσωπικού του Εργαστηρίου ή της Μονάδας από τον Τμηματικό Συντονιστή COVID-19 και του Προέδρου ή του Προϊσταμένου του Τμήματος.

Απολύμανση των χωρών του Εργαστηρίου ή της Μονάδας.

Αναγνώριση στενών επαφών εντός του Εργαστηρίου ή της Μονάδας και εντός του Ιδρύματος από τον Τμηματικό

Συντονιστή COVID-19 εντός του πρώτου 24ώρου από την ενημέρωσή του.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η απολύμανση, εκτροπή της λειτουργίας του Εργαστηρίου ή της Μονάδας σε αποκλειστική τηλεργασία με προσωπικό ασφαλείας.

Έλεγχος με rapid test ή self test σε όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες του Εργαστηρίου ή της Μονάδας εντός των επόμενων 48 ωρών.

Εντατικοποίηση της πολιτικής τακτικού ελέγχου με rapid test για το προσωπικό του Εργαστηρίου ή της Μονάδας.

Εκτός από τη συμμετοχή στις τακτικές δράσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα, συστήνεται ο εβδομαδιαίος έλεγχος, ο οποίος διενεργείται δωρεάν μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας ή με self test.

Ενημέρωση του Ιδρύματος σύμφωνα με τις οδηγίες του αρχικού πρωτοκόλλου.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !