Όλα όσα είπε ο κ. Κόπτσης σε συνέντευξή του για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας

 

Πιο αναλυτικά, στον ραδιοσταθμό ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης . Αναλυτικά όσα είπε:

Νέοι μόνιμοι – κατανομή

Για τους νέους μόνιμους διορισμούς και την κατανομή ανέφερε πως η κατανομή τους θα ανακοινωθεί από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τις αμέσως προσεχείς ημέρες, (Σ.Σ. “προσεχών ωρών” είπε στην αρχή, λέγοντας αμέσως μετά “προσεχών ημερών”), καθότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Νέοι Πίνακες Ειδικής Αγωγής

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 θα υπάρχει διαθεσιμότητα στο των φακέλων των χρηστών για προεπισκόπηση των στοιχείων για όλες τις καρτέλες και έτσι ΘΑ μπορούν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να βλέπουν τα προσόντα τους, τόνισε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ.

Νέο σύστημα στην εκπαίδευση

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα πουθενά δήλωσε ο κος Κόπτσης, επισημαίνοντας πως το νέο σύστημα θα είναι αξιοκρατικό και δεν πρέπει να αγνοηθεί κανένα προσόν εκπαιδευτικού, προϋπηρεσία, πτυχία κ.λ.π.

Νέα σχολική χρονιά- αναπληρωτών

Στις 30 Αυγούστου όλοι θα είναι στις θέσεις τους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές, ούτως ώστε να ξεκινήσει όπως πρέπει η σχολική χρονιά.

Πανελλαδικών 2022

θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά πριν το δεκαπενταύγουστο δήλωσε ο κος Κόπτσης, τονίζοντας πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά.