Η απόφαση για το , πάρθηκε. Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, σε όλη την Αττική, όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Οχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι και  δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να γράφουν το μείον πριν από τον αριθμό.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφαση να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.

«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν διά ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας.

Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».

τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς: Με δεδομένο ότι αύριο Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα είναι παγωμένα, η πρότασή μου είναι δήλωσε ο κ. Πατούλης.
Μιλώντας στην εκπομπή “ΕΡΤ ΣΚ” ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι η “ασφάλεια των παιδιών προέχει των πάντων. Θα το εκτιμήσουμε στην απογευματινή μας συνάντηση στην Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη με Δημάρχους της Περιφέρειας άκουσε πολλούς να ζητούν να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα επικρατούν. Σχεδόν έχει «κλειδώσει» η απόφαση αλλά ας περιμένουμε καλύτερα την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας

 

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Δήμος Τήνου κλειστά έως Τρίτη Με απόφαση του Δημάρχου Τήνου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Οι καιρικές συνθήκες, κυρίως οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν εμπόδιο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κορονοϊού, αναφορικά με τα ανοικτά παράθυρα και τον προαυλισμό των μαθητών.
Επίσης οι μετακινήσεις μαθητών αποτελούν ένα επιπλέον πρόβλημα. Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων κλειστά σχολεία τη Δευτέρα Εξαιτίας πυκνών χιονοπτώσεων δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας κλειστά σχολεία έως Τετάρτη Η κακοκαιρία ελπίς δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.
Όμως επειδή η ΕΜΥ προβλέπει ότι από αύριο θα είναι πολύ έντονα τα φαινόμενα με μεγάλα ύψη χιονιού αλλά και με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης αποφάσισε να διακοπούν τα διά ζώσης μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Κάρυστος – Ερέτρια κλειστά έως την Τετάρτη Ήδη, ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη όπως επίσης και ο δήμος Καρύστου Δήμος Ναυπλιέων κλειστά σχολεία έως Τρίτη Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις. Οι καιρικές συνθήκες αυτές καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών. Ανώγεια Κλειστά όλα τα σχολεία των Ανωγείων Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο. Χαλκιδική – Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα

Η αλλαγή της ώρας προσέλευσης για την ερχόμενη εβδομάδα, από 24/1/2022 έως 28/1/2022 στις 9:00π.μ. για τα παρακάτω :

1) Δημοτικό σχολείο Ν Ποτίδαιας

2) Γυμνάσιο Ν Καλλικράτειας

3) Λύκειο Ν Καλλικράτειας

4)3ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

5) 1ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

6) 2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

7) Νηπιαγωγείο Ν Γωνιάς

8) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

9) Δημοτικό σχολείο Αγίου Μάμαντος

10)Νηπιαγωγείο Πορταριάς

11) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Καλλικράτειας

12) Νηπιαγωγείο Ν Ποτίδαιας

13) Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμαντος

14) 1ο Δημοτικό Ν Μουδανιών

15) 5ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

16) Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ν Προποντίδας

17) Νηπιαγωγείο Λακκώματος

18) Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρήνης

19)4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

20)3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

21)ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας

22)Δημοτικό σχολείο παραλίας Διονυσίου

23)Νηπιαγωγείο παραλίας Διονυσίου

24)Δημοτικο σχολείο Πορταριάς

25)Δημοτικό σχολείο Σημάντρων

26)Δημοτικό σχολείο Φλογητών

27)4ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

28)Νηπιαγωγείο Φλογητών

29) 6ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

30)Δημοτικό σχολείο Ν Πλαγίων

31)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

32)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Τρίγλιας

33)ΕνΕΕΓΥΛ Ν Προποντίδας

34)4ο Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

35)1ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

36)2ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

37) ΓΕΛ Ν Μουδανιών

38)ΕΠΑΛ Ν Μουδανιών

39) 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων

40)Δημοτικό σχολείο Λακκώματος

41) Γυμνάσιο Σημάντρων

42)Νηπιαγωγείο Ηράκλειας

43)Νηπιαγωγείο Πετραλώνων

44) Γυμνάσιο Ν Τρίγλιας

45) Λύκειο Ν Τρίγλιας

46) Νηπιαγωγείο Ν Πλαγιων

47) 3o Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

Η λειτουργία κανονικά, με βάση την απάντηση των διευθυντριών, διευθυντών, στις παρακάτω σχολικές μονάδες.

1) 1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Τρίγλιας

2) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν. Τρίγλιας

3) 1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Καλλικράτειας

4) Δημοτικό σχολείο Ν. Σιλάτων (Αγιος Παύλος)

5) Νηπιαγωγείο Ν. Σιλάτων (Ελαιοχώρια)

6) Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 24/1

Τη Δευτέρα 24/1 σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα θα είναι αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 3 με 5 και στα νησιά τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν στα ηπειρωτικά στους -03 με -06, στα βορειοδυτικά στους -12 και στα νησιά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.