: Ποιές μέρες αναμένεται να κλείσουν τα – O περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης είπε πως «Περιμένουμε όλη την Αττική να είναι στα λευκά την Τρίτη το πρωί»

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων λόγω .

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο περιφερειάρχςη Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο Πρώτο Θέμα, οι όποιες αποφάσεις θα λάβουν υπόψιν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για το κύμα της και πώς αυτό θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα. «Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, περιμένουμε όλη την Αττική να είναι στα λευκά το πρωί της Τρίτης», είπε ο κ. Πατούλης.

Αυτό το δεδομένο, φαίνεται πως οδηγεί στο να κλείσουν τα την Τρίτη, πιθανόν και την Τετάρτη, είπε ο περιφερειάρχης Αττικής συμπληρώνοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε διαβούλευση με τους 66 δημάρχους της Αττικής και οι ανακοινώσεις θα βγουν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Αναφορικά, τώρα, με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και την Δευτέρα, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως η απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένους παράγοντες, όπως το κατά πόσο θα είναι εφικτό να γίνει μάθημα στα σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και το κατά πόσο οι μαθητές θα μπορούν να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, «περιμένουμε το κύμα της κακοκαιρίας να επιδεινωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας», σημειώνοντας πως «θα πρέπει να δούμε πόσο εύκολο θα είναι οι μαθητές να φύγουν από τα σχολεία εκείνη την ώρα». Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε πως άλλο ένα ζήτημα που εξετάζεται είναι το ότι τα σχολεία λειτουργούν αυτή τη στιγμή με ανοιχτά παράθυρα λόγω του πρωτοκόλλου που υπάρχει για τον κορωνοϊό, έτσι γίνεται αντιληπτό πως θα είναι δύσκολο εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές να γίνει μάθημα.

Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, νωρίς το απόγευμα.

Σε ποιές άλλες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Με απόφαση του Δημάρχου Τήνου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη, τα σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης στο δήμο Ρεθύμνου, και στα Ανώγεια καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Έλος Κισσάμου . Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες και στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων .