Κλείσιμο σχολείων: «Να μεριμνήσει το υπουργείο άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών στα ειδικά σχολεία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2020 - 10:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Κλείσιμο σχολείων: «Να μεριμνήσει το υπουργείο άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών στα ειδικά σχολεία», αναφέρει ο Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας,  Σχολικός Νοσηλευτής (ΠΕ25) για τα ειδικά σχολεία που μένουν ανοιχτά.

Από τον Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα  Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25)

Παρακολουθήσαμε όλοι χθες την Υπουργό Παιδείας , Νίκη Κεραμέως να ανακοινώνει την συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων , ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  τα  μαθήματα θα γίνονται  με  τηλεκπαίδευση .

Όλοι όσοι εργαζόμαστε  στην ειδική αγωγή έχουμε έρθει αντιμέτωπη με ιδιαίτερες δυσκολίες στην τήρηση των μέτρων λόγο τις ιδιαιτερότητας των συνθηκών που υπάρχουν στα ειδικά σχολεία. Πολλά από τα παιδιά αντιμετωπίζουν αισθητηριακά ελλείμματα και δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας .

Το προσωπικό των ειδικών σχολείων μάχεται καθημερινά κάτω από αντίξοες  συνθήκες με κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους.

Παρατηρούμε ότι διαφορετικές  οδηγίες έχουν σταλεί στα ειδικά σχολεία και  στα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ).Τα περισσότερα παιδιά που είναι στα ειδικά σχολεία , το απόγευμα πηγαίνουν και στα ΚΔΑΠ μεΑ , όπου εκεί συναναστρέφονται  με παιδία από διαφορετικά σχολεία και διαφορετικές βαθμίδες .

Είναι απαραίτητο , τα μέτρα που ισχύουν στα ΚΔΑΠμεΑ να ισχύσουν άμεσα  σε ΟΛΑ τα Ειδικά Σχολεία  , δηλαδή για να  εξακολουθήσουν  να λειτουργούν πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους, και αν είναι δυνατόν να διαχωρίζονται  παιδιά -ενήλικες όπου υφίστανται. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια).

Ακόμα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προσωρινή κάλυψη των εκπαιδευτικών , του Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού όπως και για το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό που θα πάρουν άδειες ειδικού σκοπού , έτσι ώστε να μπορέσει το σχολείο να ανταποκριθεί πλήρως  .

Τα ειδικά σχολεία υπάρχουν για να στηρίζουν τους μαθητές και τις οικογένειες τους . Ειδικά σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη πρόκληση . Η πρόκληση αυτή αντιμετωπίζεται με μέτρα που προλαμβάνουν και όχι με ετεροχρονισμένες ενέργειες .

Η προτεραιότητα κάθε σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να είναι η υγεία των παιδιών . • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: