ΚΥΣΔΕ 2/10/2017: Τι έγινε με τις αποσπάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2017 - 21:07 | Author: Newsroom Ipaidia

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ –  Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 2 Οκτωβρίου 2017.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε στις 2 Οκτωβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Ικανοποιήθηκαν 20 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να παραιτηθούν για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

2. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.

3. Συζητήθηκαν 2 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ. Για το ίδιο ζήτημα έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης.

4. Απορρίφθηκε 1 ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού εκκλησιαστικής εκπαίδευσης από τη Β/θμια. Για το ίδιο ζήτημα έγινε 1 ανάκληση απόσπασης σε Εκκλησιαστικό σχολείο.

5. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης σε Μουσικό Σχολείο.

6. Σχετικά με τις αποσπάσεις ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών για ένταξη στην ειδική κατηγορία ασθένειας, 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών ως γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%, 1 εκπαιδευτικός ως πολύτεκνος, 1 ως αιρετός ΟΤΑ και 2 εκπαιδευτικοί ως σύζυγοι μελών ΔΕΠ.

7. Έγιναν δεκτές 42 ανακλήσεις αποσπάσεων και απορρίφθηκαν 8 αιτήσεις ανάκλησης (μειοψηφούντων των αιρετών).

8. Τέλος ικανοποιήθηκαν 59 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση για νησιωτικές περιοχές (15) και για σοβαρούς λόγους υγείας, οικογενειακούς και κοινωνικούς (46). Διαφωνήσαμε με τη διαδικασία και ζητήσαμε να γίνουν αποσπάσεις σε υπάρχοντα λειτουργικά κενά, υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε περιοχές που η ειδικότητα τους είναι υπεράριθμη και καταθέσαμε το πλαίσιο της ΟΛΜΕ με βάση την καταγγελία στις 6/9/2017. Θεωρούμε ότι από τις 950 αιτήσεις θα μπορούσε να ικανοποιηθεί πολύ μεγαλύτερος αριθμός αποσπάσεων. Είναι αυτονόητο ότι με βάση τα σοβαρά λειτουργικά κενά που εξακολουθούν να υφίστανται, μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα Γ΄ φάση αποσπάσεων! Επιπρόσθετα θα προκύψουν 400 περίπου λειτουργικά κενά και από τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και από τις μετατάξεις των ΕΔΙΠ & ΕΕΠ.

9. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την Α΄ φάση με τις 954 προσλήψεις, δεν έχει ακόμη γίνει η Β΄ φάση! Παράλληλα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα Μουσικά/ Καλλιτεχνικά σχολεία. Στην Ειδική Αγωγή έχουν γίνει 1775 προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης, 227 στην Παράλληλη στήριξη και 2521 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ. Το 2016-17 είχαμε συνολικά 3113 προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση, 442 σε Μουσικά/Καλλιτεχνικά, 1931 σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης και 456 στην Παράλληλη στήριξη. Παράλληλα διατέθηκαν 55000 ώρες για πρόσληψη ωρομισθίων σε Μουσικά/Καλλιτεχνικά σχολεία. Το 2014-15 είχαμε συνολικά 5164 προσλήψεις, το 2015-16 6162, το 2016-17 είχαμε 6007 προσλήψεις και στην Α΄ φάση του 2017-18 είχαμε 3006 προσλήψεις.

Μέσα στα πλαίσια αυτά επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατό να γίνει μια μεγάλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών και να ξεκινήσει εντός του μηνός η ενισχυτική διδασκαλία!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αθήνα 3/10/2017

 

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (02/10/2017), του αιρετού Δ. Πεππέ. Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ εξετάστηκαν αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία, αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών λόγω σοβαρών λόγων υγείας, αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να μεταταγούν σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π. , ανακλήση απόσπασης στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Σχετικά με το βασικό θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την Γ' φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη

Το αίτημα των αιρετών μελών του ΚΥΣΔΕ για να «τρέξουν» στο πληροφοριακό σύστημα οι 950 αιτήσεις απόσπασης δεν έγινε αποδεκτό.

Οι αιτήσεις επανεξέτασης και ενστάσεις στην Ειδική Αγωγή δεν συζητήθηκαν και για τη Γενική εκπαίδευση η «κατεύθυνση» ήταν ο συνολικός αριθμός αποσπάσεων να είναι ελάχιστος. Τελικά υπήρξε θετική εισήγηση για 69 αιτήσεις που αφορούσαν ειδικές κατηγορίες, οικογενειακούς-υγείας λόγους και προτιμήσεις σε νησιωτικές περιοχές. Το αποτέλεσμα αυτό θλίβει και εξοργίζει.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν αποδεκτές 42 ανακλήσεις απόσπασης από τις 50 συνολικά που είχαν υποβληθεί.

Με δεδομένο την ύπαρξη 2.500 χιλιάδων κενών (μόνο στη Γενική) και τη δυνατότητα να τοποθετηθούν εκατοντάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα κενά αυτά, αποτελεί ανεξήγητο γεγονός η μη πραγματοποίηση της Γ φάσης αποσπάσεων. Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα κενά αυτά θα αυξηθούν από τις επικείμενες 400 μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ.

Ως Αιρετός του ΚΥΣΔΕ καλώ τον υπουργό να επιτρέψει την άμεση πραγματοποίηση της Γ΄ φάσης αποσπάσεων ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ επιδεικνύοντας την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών



  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020



    • ideascentral

      europalso