Τι είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον Realfm 97,8 για την και το νομοσχέδιο για το bullying.

«Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων λαμβάνεται από την εκάστοτε περιφέρεια και τους δημάρχους. Συνεδριάζουν, παίρνουν τα στοιχεία των μετεωρολόγων και αποφασίζουν. Ένα κομμάτι είναι οι μετεωρολογικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή, αν χιονίζει κτλ και ένα άλλο κομμάτι είναι όταν έχεις θερμοκρασίες περί το μηδέν ότι παγώνει το νερό στο προαύλιο και ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών. Δεν είναι μόνο αν χιονίζει» είπε αρχικά.

«Καταθέσαμε το βράδυ ένα νέο νομοσχέδιο, που έρχεται και προσθέτει νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διπλασιάσει τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, παραλάβαμε 1.600 από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα τα σχολεία έχουν 3.200. Θεσμοθετήσαμε τον σύμβουλο σχολικής ζωής» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Δίνουμε την δυνατότητα για ανώνυμες καταγγελίες για να βοηθήσουμε τα παιδιά για να σπάσει η σιωπή. Στόχος όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι πώς θα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλήσουν, να αισθανθούν άνετα να μιλήσουν» πρόσθεσε.

«Η αξιολόγηση έχει τρία επίπεδα: το πρώτο είναι η αξιολόγηση του σχολείου, το δεύτερο είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και το τρίτο είναι η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Εστιάζει και στο επιστημονικό κομμάτι και το παιδαγωγικό. Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών με οριζόντιο τρόπο έχει να γίνει από το 1982 που καταργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

«Για 41 χρόνια δεν έχει γίνει το αυτονόητο. Η αξιολόγηση είναι συνώνυμο της βελτίωσης» υπογράμμισε.

Η απάντηση στον Δημήτρη Κουτσούμπα

«Να σας πω ποιος το έχει μπλοκάρει αυτό; Ο κ. Τσίπρας. Υπάρχει μια συζήτηση που άνοιξε για πρώτη φορά για να δημιουργηθεί για πρώτη φορά μια ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών από το υπουργείο Παιδείας. Να σας πω όμως γιατί αυτό που είπε ο κ. γραμματέας προηγουμένως δεν έχει βάση. Οι περισσότερες σχολές στον χώρο των παραστατικών τεχνών είναι ιδιωτικές. Πώς ακριβώς θα ανωτατοποιηθούν; Και είναι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλουμε να έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον ιδιωτικό τομέα» σχολίασε για όσα είπε νωρίτερα στον Realfm 97,8 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ