Κεραμέως: «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά». Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει φέρει προβληματισμούς, ως προς την λήψη των μέτρων και την λειτουργία των σχολείων ή όχι.

Κεραμέως: «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά»

Η υπουργός Παιδείας το απόγευμα της Τετάρτης, μίλησε στο live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο και αναφέρθηκε στα κρούσματα στα σχολεία σημειώνοντας ότι τα σχολεία που έχουν κλείσει είναι λίγα.

«Το 0,6% των σχολείων είναι κλειστά, χωρίς να υπολογίζω Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου εκεί ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα».

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στα σχολεία γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ειδικά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κοζάνη και η Καστοριά.

«Εκεί το αποτέλεσμα έδειξε θετικότητα κατά 0,6%».

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολα ωστόσο αναγκαία.

«Η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, ακούγοντας συστηματικά τις οδηγίες των ειδικών».

Το κλείσιμο των σχολείων στις γκρι περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ήταν ένα προληπτικό μέτρο που πρότεινε η επιτροπή, καθώς «διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε περίπτωση που οι ειδικοί εισηγηθούν κλείσιμο των σχολείων, ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε, αφού την καταδίκασε, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει τον ρόλο του πανεπιστημίου.

«Προτείνουμε και άλλα πρόσθετα μέτρα, όπως είναι η δημιουργία ενός ειδικού σώματος δημοσίας τάξης».

Lockdown σε όλη τη χώρα -Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε οτι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι σε όλη τη χώρα για ένα μήνα, ενώ  αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Υγείας βγήκε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε  οτι έγινε δεκτή η εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Το πώς θα εφαρομστεί και πότε θα ξεκινήσει θα διευκριηστεί στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

– Τι θα γίνει με τα .

Θα έχει διάρκεια ενός μηνός είπε ο Κικίλιας – Η εκθετική αύξηση κρουσμάτων οδήγησε στην απόφαση – Στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται και το να μείνουν ανοικτά μόνον τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια – Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ
Εισήγηση για lockdown στα πρότυπα της περασμένης Άνοιξης καταθέτουν, αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, τα οποία συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι αιτίες της πρότασης δεν είναι άλλες από τον καλπάζοντα αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με τις τελικές αποφάσεις να επαφίονται στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Αναγκαία η λήψη νέων μέτρων στα σχολεία της Χώρας

Σχολεία – Διάλειμμα μάσκας: Πότε θα μπορούν οι μαθητές να βγάζουν τη μάσκα