Δείτε αναλυτικά στο τι ανέφερε η κ. Κεραμέως για το – Τι αναμένεται να αλλάξει λόγω εκλογών.

Η ίδια τόνισε πως, αν γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου, τότε τα σχολεία ΔΕ θα λειτουργήσουν την Παρασκευή, 7 Απριλίου. Δηλαδή, τα σχολεία θα είναι κλειστά για μια μέρα επιπλέον.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το Υπουργείο Παιδείας έχει . Τι είπε μιλώντας στο OPEN.

Στην ερώτηση για το το καλοκαίρι η Υπουργός απάντησε πως «Εμείς όπως κάθε χρόνο έχουμε ζητήσει διορισμούς, από εκεί και πέρα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες, γιατί κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν μπορούν να προχωρήσουν, αλλά όλα είναι έτοιμα, έχουν ανοίξει οι Πίνακες προκειμένου ακριβώς να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί, άρα όλες οι διαδικασίες κυλούν ομαλά».

Η Υπουργός επιπλέον αναφέρθηκε στις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «’’Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή’’: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να τεθεί σε επεξεργασία από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη συνέχεια προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ερώτηση για το αν σε περίπτωση που οι εκλογές διενεργηθούν την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 τα σχολεία κλείσουν κάποιες ημέρες νωρίτερα, η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως απάντησε στα σχολεία δεν θα γίνει μάθημα την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Τέλος αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο κος Νίκος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και εξαιτίας αυτού θα πρέπει να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.