Τι ανέφερε η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στην  ΕΡΤ για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, τον αναβαθμισμένο ΔΟΑΤΑΠ, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πώς θα γίνει η

Αναφορικά με την. Το πρώτο είναι η αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, το δεύτερο η Ελληνική PISA δηλαδή οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες και το τρίτο η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε θα εφαρμοσθεί η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Υπουργός ΠΑΙΘ απάντησε πως αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2022-23.

Αναβαθμισμένος ΔΟΑΤΑΠ

Για τον ΔΟΑΤΑΠ ανέφερε πως σε 1 έως 8 εβδομάδες, από 1 έως 2 χρόνια ή περισσότερο που χρειάζονταν στο παρελθόν, θα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για αναγνώριση τίτλων της αλλοδαπής στον ΔΟΑΤΑΠ και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επί του θέματος, ο οποίος δήλωσε πως «Κλείνει, έτσι μία πληγή δεκαετιών που ταλαιπωρούσε χιλιάδες απόφοιτους και τις οικογένειές τους, στερώντας ευκαιρίες εργασίας από τη νέα γενιά των επιστημόνων μας. Μέσα σε μόλις 4 μήνες, ο αναβαθμισμένος οργανισμός επεξεργάστηκε όλες τις παλαιές αιτήσεις, απαντώντας θετικά σε 4.000 υποθέσεις. Ενώ, για πρώτη φορά, προσέφερε στη χώρα Εθνικό Μητρώο με 3.500 αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια».

Συμπράξεις Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων

Αναφέρθηκε επίσης στις συμπράξεις με Αμερικανικά Πανεπιστήμια και τα οφέλη που θα προκύψουν για φοιτητές, καθηγητές αλλά και την κοινωνία ευρύτερα.