Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 για το επερχόμενο , ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις – οδηγίες για τις εξετάσεις στα λόγω κορονοϊού.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι από την Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός , καθώς στα θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός.

Σημείωσε δε ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Νίκη Κεραμεως ανέφερε ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την δια ζώσης εκπαίδευση.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμεως έκανε γνωστό ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα για τα self test, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.