: Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε φια τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Τι είπε για τα

Η μετάλλαξη Όμικρον υποχωρεί με ρυθμούς της τάξης του 7% είπε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνοντας λόγο για ένα καλό στοιχείο καθώς, όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό θα έρθει πιο γρήγορα και η κορύφωση και η αποκλιμάκωση.

«Αυτό σημαίνει ότι η κορύφωση αχνοφαίνεται σε απτό χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί στο διάστημα ανάμεσα στις 20-23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η οροφή στον αριθμό των «θα είναι όχι στα 65.000 αλλά στις 53.000 κρούσματα μέσο όρο. Θα δούμε μέρες με περισσότερα αλλά δεν θα είναι 80.000 που είχε ειπωθεί νωρίτερα. Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να δίνουν απόδοση ενώ δείχνει, επίσης, ότι υπάρχει συνειδητοποίηση του κόσμου ότι τα πράγματα είναι σοβαρά».

Μιλώντας για την πορεία των κρουσμάτων στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι «θα πέσουμε στα 7.000 γύρω στα μέσα με αρχές Φεβρουαρίου, θα διαρκέσει δηλαδή ένας μήνας μέχρι να φτάσουμε εκεί. Στις 20 Φεβρουαρίου μπορούμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο (σ.σ. τα κρούσματα) με ορισμένες παραδοχές με βασικότερη ότι τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου».

Ερωτηθείς, τέλος, για το πότε θα δούμε το τέλος της στην Ελλάδα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι «αν θέλουμε να δούμε μηδέν θα πρέπει να περιμένουμε περίπου στις 20 Απριλίου αλλά τον Μάρτιο θα είμαστε κάτω από 1.000 κρούσματα».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ