Κεραμέως: Oμόφωνη η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2020 - 10:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, , μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως σε ότι αφορά το άνοιγμα των , οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» και μάλιστα η εισήγηση τους ήταν ομόφωνη.

Αναφορικά για το αν φοβάται πως το άνοιγμα των θα είναι επικίνδυνο γιατί τα παιδιά, απάντησε ότι δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ειδικά για τη λειτουργία των .

Συμπλήρωσε δε, πως ανάλογοι φόβοι υπήρχαν και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά όπως αποδείχθηκε εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα. Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι ήδη οι μαθητές των Δημοτικών λείπουν 3 μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι αν φτάναμε στον Σεπτέμβρη ο χρόνος θα ήταν 6 μήνες κι αυτό κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς.

Σε ότι αφορά τα ολοήμερα σχολεία, εξήγησε πως θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και στη συνέχεια θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλήνιες 2020 οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στις βασικότερες πτυχές του νέου Νομοσχεδίου για την Παιδεία, τονίζοντας πως προηγήθηκε ηλεκτρονική διαβούλευση, αλλά και θεσμικός διάλογος με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Κεραμέως: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά -Τι θα γίνει με τα παιδιά του Ολοήμερου

Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη

Κεραμέως: Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: