: Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» – Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα self test και στις αλλαγές στην τριτοβάθμια.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το ένα την εβδομάδα στα και την ερώτηση για το πότε θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας η κυρία Κεραμέως είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή των Ειδικών.

Σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο νέο «εσωτερικό» Erasmus, που όπως είπε δίνει δυνατότητα για ένα εξάμηνο να δει ένας φοιτητής κάτι διαφορετικό από την Σχολή του και να προσμετρηθεί , ενώ υπενθύμισε τη δυνατότητα για «δηλαδή συνεργασία δύο τμημάτων με παραπάνω χρόνο σπουδών».

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να έχει στενότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση αυξάνονται τα κίνητρα αφού συνδέεται με την ανεύρεση εργασίας, είπε η υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι και τα βιομηχανικά διδακτορικά, όπως το πλήρες πλαίσιο για start up, είναι στον ίδιο προσανατολισμό.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ