Καταγγελία της δ/ντριας του Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας η οποία χειροδίκησε κατά συναδέλφου αφού πρώτα πρόσβαλε τους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου !!!

Το ΔΣ του συλλόγου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επανέλθει και να καταγγείλει και πάλι τη δ/ντρια του ΔΣ Αγ. Μαρίνας καθώς αυτή τη φορά η συμπεριφορά της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Έφτασε να χειροδικήσει εναντίον συναδέλφου η οποία εξέφραζε το αίτημα -εκ μέρους όλων των συναδέλφων της- για ενημέρωση από τη διευθύντρια για τα προβλήματα ενδοσχολικής βίας που είχαν προκύψει στη σχολική μονάδα.

Η δ/ντρια όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, ως όφειλε και θα έπρεπε να έχει κάνει με

δική της πρωτοβουλία, αλλά προέβη σε χειροδικία με τέτοια βιαιότητα που έριξε κάτω τη συνάδελφο και η κατάστασή της την ανάγκασε να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διαγνώστηκε οξεία αυχεναλγία,ετέθη αυχενικό κολάρο και της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια!

Δεν υπάρχει προηγούμενο δ/ντή σχολείου που να έχει φέρει το σύλλογο μας στη θέση να τον/την καταγγείλει τρίτη φορά και μάλιστα την τελευταία για χειροδικία!!!

Η συγκεκριμένη δ/ντρια έχει υπερβεί κάθε όριο.

Έχει καταφέρει να έρθει σε πλήρη ρήξη με το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών του σχολείου, γεγονός που αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη προς το χειρότερο και προηγούμενων ανάλογων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών πρόσφατα (παραθέτουμε την πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου σε βάρος της). Ακόμη χειρότερα αυτή τη φορά πρόκειται για άσκηση βίας και απειλή της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφου!!!

Με βάση τα γεγονότα, θεωρούμε ότι η παραμονή της στο σχολείο αποτελεί πηγή συνεχών εντάσεων που πέρα από τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στους συναδέλφους, δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου δημιουργούν κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ακυρώνουν το ρόλο των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Καλούμε κάθε υπεύθυνο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες καθώς και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την αποκατάσταση της στοιχειώδους συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου, το σεβασμό και της στήριξη των εκπαιδευτικών και τους όρους για το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο που πρέπει να παρέχει το σχολείο.

Ο σύλλογος θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα σ΄ αυτή την κατεύθυνση (επίσκεψη στο σχολείο, επαφή με τους εκπαιδευτικούς σύλλογο γονέων, παράσταση στη δ/νση, στάση εργασίας και διαμαρτυρία κλπ), ανάλογα με τις εξελίξεις και θα στηρίξει τους συναδέλφους και τη λειτουργία του σχολείου.

Παραθέτουμε την προηγούμενη πρόσφατη απόφαση για την καταγγελία της δ/ντριας του ΔΣ Αγ Μαρίνας

ΑΠ 155 Κορωπί 25/11/2013

Προς: Δ/ντρια και διδάσκοντες του ΔΣ Αγ. Μαρίνας, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Σχ. Σύμβουλο, ΔΟΕ, τα μέλη

ΘΕΜΑ : Σχετικά με ενέργειες της δ/ντριας του ΔΣ Αγ. Μαρίνας

Ύστερα από ενημέρωση, η οποία προσυπογράφεται από τη συντριπτική πλειοψηφία συναδέλφων στο ΔΣ της Αγ. Μαρίνας, για σοβαρές αυθαιρεσίες στη συμπεριφορά της δ/ντριας του σχολείου, το ΔΣ του συλλόγου επιχείρησε, σύμφωνα με την πάγια τακτική του σε περιπτώσεις προσωπικών καταγγελιών, να μιλήσει με τη δ/ντρια ώστε να έχει την άποψή της και να τοποθετηθεί στο θέμα. Αυτό δε στάθηκε δυνατό, με δική της ευθύνη, παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλε το Δ.Σ.

Ωστόσο, εκτός από την ενημέρωση των συναδέλφων έχει προηγηθεί και διαπαραταξιακή παράσταση του ΔΣ στο σχολείο ύστερα από πρόσκλησή τους στο σχολείο της Αγ, Μαρίνας.

Με βάση όλα τα δεδομένα, το ΔΣ του συλλόγου καταδικάζει την αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δ/ντριας ή οποία δε σέβεται τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, υπονομεύει και απαξιώνει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων πέρα από κάθε δεοντολογία αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα η δ/ντρια έβαλε εμπόδια στην σύγκλιση του συλλόγου διδασκόντων για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητές του όπως το ζήτημα της σχολικής γιορτής. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συλλόγου διδασκόντων, διέκοψε τη διαδικασία λίγο πριν την ψηφοφορία, εμποδίζοντας να ληφθεί απόφαση η οποία ήταν διαφορετική από τη θέση της. Η δ/ντρια παραβιάζει κάθε δεοντολογία αλλά και νόμιμη υποχρέωσή της κατά την τήρηση των πρακτικών του συλλόγου διδασκόντων όταν αντιδημοκρατικά παρεμποδίζει την ελεύθερη καταγραφή των απόψεων των συναδέλφων ενώ κρατάει τα βιβλία κλειδωμένα χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στους συναδέλφους του σχολείου. Σε δεδομένη συνεδρίαση δε δίστασε να προβεί και σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το σκίσιμο των πρόχειρων πρακτικών που είχαν υπογράψει οι συνάδελφοι. Τέλος επιδεικνύει μια συνεχή έλλειψη συνεργασίας και αντί να επιδιώκει να εξομαλύνει τη λειτουργία του σχολείου και να επιδιώκει κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις σχέσεις του σχολείου με τους γονείς, δημιουργεί διαρκώς εντάσεις.

Αυτή η κατάσταση έχει σοβαρό αντίκτυποστο ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που είναι απαραίτητο, για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Καλούμε τη δ/ντρια να σταματήσει την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της, να σεβαστεί τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και να τους αντιμετωπίσει ως ισότιμους συνεργάτες, όπως υποχρεούται από τη θέση της.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και του κυρίαρχου ρόλου του συλλόγου διδασκόντων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και δηλώνουμε ότι ο σύλλογος τους στηρίζει και θα προχωρήσει σε κάθε μέτρο που κρίνει αναγκαίο στην κατεύθυνση αυτή.

Καλούμε τη διοίκηση και το σχ. Σύμβουλο να στηρίξουν τους συναδέλφους στο έργο τους και να μην καλύψουν αυτή τη συμπεριφορά της διευθύντριας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ