Καταγγελία για τη λίστα εκπαιδευτικών προς αργία και απόλυση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 11 – 01 – 2013

( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ )

Πρ Κορομηλά 51, 6ος όροφος

Τηλ. : 2310 – 273 631 Προς

Fax : 2310 – 273 664

e-mail : [email protected] όλα τα μέλη του Συλλόγου

54622 Θεσσαλονίκη στις έδρες τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Διοίκηση της κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης και της κάθε Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν θέτει συναδέλφους Εκπαιδευτικούς σε καθεστώς «αργίας» ή «δυνητικής αργίας», μετά από άσκηση πειθαρχικής δίωξης για ασήμαντες αφορμές που ξαφνικά μετατρέπονται σε σοβαρά «πειθαρχικά παραπτώματα».

Πλήθος συναδέλφων ταλαιπωρούνται χωρίς σοβαρό λόγο και βιώνουν απίστευτες καταστάσεις τρομοκράτησης για άσχετες προς την εκπαιδευτική διαδικασία αιτίες.

Για τις Διοικήσεις αυτές, αρκεί μία απλή αναφορά ενός οποιουδήποτε πολίτη ή Διευθυντή ή Συμβούλου κατά τη γνώμη των οποίων ο-η εκπαιδευτικός φέρθηκε αναξιοπρεπώς ή επέδειξε σοβαρή απείθεια ή είχε ανάρμοστη συμπεριφορά και αμέσως ασκούν πειθαρχική δίωξη, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία.

Επίσης καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας γιατί έσπευσε, με την αριθμό Φ 277/412/144706/Δ2/19-11-2012 εγκύκλιό του να καλέσει τους Διευθυντές και Προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών προς αργία ή και απόλυση με ολοκληρωτικού φασιστικού χαρακτήρα διατάξεις, αφού θέτει προς αργία και απόλυση όσους και όσες υποθέσεις είναι ακόμη εκκρεμείς σε βάρος τους, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι κουρελιάζει τη θεμελιώδη, δημοκρατική και συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή του Τεκμηρίου Αθωότητας, που ίσχυε απ’ την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης σ’ όλα τα δημοκρατικά Συντάγματα!

Όλα αυτά και όχι μόνο, καταρρακώνουν κάθε έννοια κράτους δικαίου, καταπατούν βάναυσα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και δεν προσιδιάζουν απλώς, αλλά συνιστούν ένα φασιστικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι Εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον πειθήνια όργανα της Διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικού παραπτώματος». Είναι προφανές πως με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για απολύσεις και στην Εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμμερίζεται τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και ΚΑΛΕΙ τα στελέχη της Εκπαίδευσης, σε καμιά περίπτωση, να μη δώσουν στοιχεία μη τελεσίδικων υποθέσεων και τους παρέχει γι’ αυτό συνδικαλιστική κάλυψη και ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία υπηρεσιακής δίωξης συναδέλφων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Βογιατζής Πετρόπουλος Περίανδρος

(6977201158) (6972268134)

alfavita.gr

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !