ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σε ρεσιτάλ αδιαφορίας, ανικανότητας και πλήρους ανευθυνότητας εξελίσσεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας(;). Ενώ το Σεπτέμβριο διαβεβαίωναν την εκπαιδευτική κοινότητα « …ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για αναπληρωτές και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία…», από την έναρξη του σχ. έτους διαπιστώνουμε ότι τα λεγόμενά τους έχουν τόση αξία όσο και οι υποσχέσεις του πάλαι ποτέ τσάρου της οικονομίας Παπακωνσταντίνου « ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα ». Εδώ και πολύ καιρό σε πολλά σχολεία του Νομού μας (ιδιαιτέρως στο βόρειο τμήμα του) υφίσταται η εξής κατάσταση:

Α) Υπάρχουν κενά από την αρχή της χρονιάς, διότι δεν έγιναν καθόλου προσλήψεις αναπληρωτών. Αφορά ειδικότητες Γερμανικών, Πληροφορικής, Μουσικής (που δε διδάσκεται σε κανένα Γυμνάσιο του Β. Έβρου), Καλλιτεχνικών (διδάσκονται σε ελάχιστα Σχολεία), καθώς και τεχνικές ειδικότητες.

Β) Υπάρχουν κενά από την αρχή της χρονιάς, διότι ενώ έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών, οι συνάδελφοι δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους. Αφορά ειδικότητες Φιλολόγων, Χημικών και Αγγλικών.

Γ) Δημιουργούνται συνεχώς κενά λόγω εκτάκτων περιπτώσεων π.χ. αναρρωτικές άδειες, άδειες κύησης, συντάξεις.

Πώς επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά αυτά; Με τη συνηθισμένη πια στη χώρα μας λογική των εκπτώσεων και της προχειρότητας!! Σε όλη την Ελλάδα, ενώ εντοπίζονται περίπου 1500 κενά εκπ/κών, οι πιστώσεις αναπληρωτών είναι το ένα εικοστό αυτών, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται τα ανάλογα μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δηλαδή παρανομεί, μη εφαρμόζοντας τις σχετικές υπ. αποφάσεις και εγκυκλίους τις οποίες εκδίδει. Μαζί όμως με την ηγεσία παρανομούν και οι Περιφερειακοί Δ/ντες και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι μεταφέρουν τις προφορικές οδηγίες του Υπουργείου για μείωση των ωρών διδασκαλίας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και πιέζουν φορτικά και επίμονα τους συναδέλφους εκπ/κούς για υποχρεωτική λήψη υπερωριών. Αντί του αυτονόητου, της πρόσληψης δηλαδή του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών εκπ/κών, προωθούνται οι περικοπές στη διδασκαλία και η έμμεση αύξηση του ωραρίου των συναδέλφων, στη δεδομένη ευαισθησία των οποίων επαφίεται και πάλι η ομαλή λειτουργία των Σχολείων.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Θαυμάσαμε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ χωρίς βιβλία της Διαμαντοπούλου, απολαμβάνουμε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ χωρίς καθηγητές του Αρβανιτόπουλου. Τι εκπλήξεις άραγε επιφυλάσσονται ακόμα σε γονείς, μαθητές και καθηγητές από την τροϊκανή ηγεσία μας; Είναι πλέον ορατή η προσπάθεια για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και οι Ενώσεις των Γονέων δεν θα επιτρέψουμε την εκθεμελίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

Ευθύνη και υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας είναι να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των κενών στην περιοχή μας και πανελλαδικά.

Οι αιρετοί να μην ψηφίσουν στα υπηρεσιακά συμβούλια υποχρεωτικές υπερωρίες για κανένα καθηγητή.

Για τα διορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης ( Περιφ. Δ/ντες, Δ/ντες Εκπ/σης ), ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει εάν θέλουν να ονομάζονται ακόμα εκπαιδευτικοί, είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, διαφορετικά να παραιτηθούν!

ΓΕΝΑΡΗΣ 2013