Η προσωπική ελευθερία απειλείται εξαιτίας ενός ιού. Φοβάσαι να ζήσεις επειδή μπορεί να πεθάνεις. Φοβάσαι μία ασθένεια τη στιγμή που υπάρχει ο καρκίνος, τα τροχαία, η πείνα και το τσιγάρο που σκοτώνουν κάθε χρόνο διπλάσιους.

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Πάντοτε ο εχθρός σου παρουσιάζεται ως φίλος. Θέλει να βάλει στην τάξη την ώρα του μαθήματος ‘’για το καλό σου’’. Για να βοηθήσει τα παιδιά που δεν μπορούν για διάφορους λόγους να είναι στην τάξη, για να βοηθήσει τα παιδιά που ασθενούν πιθανώς και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.

Ένας ιός είναι η ευκαιρία για την υλοποίηση ενός σχεδίου που υπάρχει εδώ και χρόνια: τον έλεγχο του ανθρώπου.

Να μη μπορεί ο άνθρωπος να ασκεί τις ανθρώπινες ελευθερίες που έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά, Να μη μπορεί να ζήσει εκτός αν έχει πάρει συστήματα τα οποία έχουν καταγράψει όλα τα προσωπικά του στοιχεία παντού. Και αυτό το σύστημα να τον έχει αναγκάσει να πάρει και άλλα συστήματα σε βαθμό που να μην έχει πια κάτι κρυφό.

Να υπάρχουν κάμερες μέσα στις τάξεις. Για να μην έχουν τα παιδιά ιδιωτική ζωή, να εξασκηθούν στην καταπίεση της προσωπικής ελευθερίες και να τη θεωρούν σωστή. Να υπάρχουν κάμερες ώστε να γίνονται παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή αδιάβαστα το κέντρο της προσοχής.
Να υπάρχουν κάμερες μέσα στις τάξεις. Για να στιγματίζονται οι μαθητές και να διακρίνονται σε καλύτερους και χειρότερους. Για να μη μπορούν να ζουν ελεύθερα, γνωρίζοντας πως ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα βλέπει μία κάμερα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ