Υπουργείο Παιδείας: Ο προγραμματισμός μέχρι το Σεπτέμβριο

 Το έχει καταθέσει  τον προγραμματισμό δράσης μέχρι το Σεπτέμβριο με χρονοδιάγραμμα σε συνεχή επίβλεψη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με την μετονομασία της «Προσχολική Αγωγή» σε «Πρωτοσχολική Εκπαίδευση», το Υπουργείο  Παιδείας έχει ως στόχο 2ετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για την αποδοχή όλων των εγγραφών των προνηπίων.

Η ίδρυση, τριών μουσικών σχολείων (σε Λιβαδειά, Ελευσίνα και Καστοριά) και δύο καλλιτεχνικών (σε Κερατσίνι και Περιστέρι) είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Από την επόμενη σχολική χρονιά, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο θεσμός θα επεκταθεί και στην Α’βάθμια εκπαίδευση.

Η αυτόαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που θα δημιουργήσει νέα κουλτούρα στα σχολεία, ως μία μη ελεγκτική διαδικασία με στόχο, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση επίκειται η κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οργανωτικών και διοικητικών θεμάτων, όπως η ίδρυση, συγχώνευση, κατάτμηση, μετονομασία, κατάργηση ή μεταβολή έδρας ΑΕΙ, δίνοντας έμφαση στην αυτοδυναμία τους αλλά και στην επαναφορά του ασύλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 επιτροπή θα ασχοληθεί με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Καλλιτεχνικών Σχολών ενώ προγραμματίζεται η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Με νομοσχέδιο θα δίδεται η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων από άλλο Τμήμα από αυτό που φοιτά ο φοιτητής/ τρια καθώς με νομοθετική παρέμβαση, θα ρυθμίζονται θέματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών: θα θεσπιστούν όροι επιβολής διδάκτρων, αλλά θα θεσμοθετηθεί και η ελεύθερη πρόσβαση των οικονομικά ασθενέστερων.

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !