: Διευκρινίσεις για την – Εγκύκλιος. Νέα εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών εξέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Νέα εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών εξέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Μετά την αναστολή της πρακτικής άσκησης οι εργαζόμενοι φοιτητές είχαν ζητήσει τα εξής:

1) Την αναίρεση της απόφασης, σχετικά με την αναστολή της πρακτικής άσκησης με φυσική παρουσία, για τις επιχειρήσεις-φορείς που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατή σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλες τις θέσεις, η συνέχιση της πρακτικής άσκησης με τη μορφή της
τηλεργασίας.

2) Την ομαλή διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα μετρά προστασίας που ισχύουν για τους φορείς επιχειρήσεις όπου πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση και τα οποία ως τώρα ακολουθήθηκαν και τηρήθηκαν από όλους.

3) Την θέσπιση μέτρων που θα συμβάλλουν στην διεκπεραίωση της πρακτικής άσκησης (π.χ. δυνατότητα απογευματινής βάρδιας και για τους εργαζόμενους/μενεςφοιτητές/τριες πρακτικής άσκησης).

Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι/μενες και εργαζόμενοι/μενες-φοιτητές/τριες πρακτικής άσκησης έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα όλους αυτούς τους μήνες. Ζητάμε να μην καθυστερήσει κι άλλο η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την λήψη του πτυχίου μας

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ