Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς χωρίς…
οικονομική επιβάρυνση, αν διασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι από άλλα υπουργεία

Σύμφωνα με το protothema.gr,σε ερώτηση για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς χωρίς οικονομική συμμετοχή απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα 68.000 παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των παιδιών θα είναι ο ίδιος με πέρυσι.

Τα κριτήρια μοριοδότησης για την κατάταξη των δικαιούχων θα είναι κοινωνικά (αριθμός τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κλπ.) και εισοδηματικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ενώ η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί από το Π.Δ. Επενδύσεων των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως το περυσινό πρόγραμμα που τρέχει έχει κόστος 178 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως με το νέο ύψος του VOUCHER για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα κόστη φέτος θα είναι περίπου 162 εκατ. ευρώ για 68.000 παιδιά.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κεγκέρογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αν διασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι από άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.