Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου ξεσκεπάζει τα απίθανα ψέματα της Άννας Διαμαντοπούλου

Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου ξεσκεπάζει τα απίθανα ψέματα της Άννας Διαμαντοπούλου
Ανοιχτή επιστολή – απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα η συνεπώνυμή της Κατερίνα Διαμαντοπούλου,

με την οποία συνυπήρξαν παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στις ίδιες εκλογικές λίστες της Ά Αθηνών.

Το ερέθισμα που ενόχλησε την Κατερίνα Διαμαντοπούλου δόθηκε από μια αναφορά της Άννας Διαμαντοπούλου σε πρόσφατη εκδήλωση στον Ιανό όπου υποστήριξε ότι το 2012 το ΠΑΣΟΚ της φέρθηκε ανέντιμα, βάζοντας υποψήφια που είχε το ίδιο επώνυμο με εκείνη και για 300 ψηφοδέλτια δε μπόρεσε να εκλεγεί.
Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου, θεωρώντας εαυτόν θιγμένο από το εν λόγω σχόλιο της πρώην υπουργού, απαντά δημοσίως εκφράζοντας τη λύπη της, διότι όπως τονίζει, οι ισχυρισμοί της πρώην συνυποψηφίας της είναι ευτελείς και την καλεί να μην αναζητά σανίδες σωτηρίας και αποδιοπομπαίους τράγους.
Ανοικτή Επιστολή – Απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου
Αγαπητή Άννα,
Πίστευα ότι είχες συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε αυτή τη χώρα και οι πολίτες που δοκιμάζονται αδιαφορούν για τις πολιτικές καριέρες και τις ατυχίες παλιών υπουργών.
Έκανα λάθος. Πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης με χρησιμοποίησες ξανά – αυτή τη φορά για να δικαιολογήσεις τη μη εκλογή σου στη Βουλή στις εκλογές του 2012. Κατηγόρησες και το ΠΑΣΟΚ ότι τάχα ανέντιμα σου έστησε πλεκτάνη τοποθετώντας με ξαφνικά στη λίστα. Και οι άνθρωποι που σε ακούσανε μπορεί και να σε πίστεψαν – δεν είναι άλλωστε υποχρεωμένοι να θυμούνται λεπτομέρειες και ιστορίες …..- έριξες και ένα « περί ηθικής στα κόμματα» που τόσο φοριέται και έτοιμη η ιστορία.
Ειλικρινά Άννα, κουράστηκα να αντιμετωπίζω χρόνια τώρα τα ψέματα που με ευκολία λες ή βάζεις παπαγαλάκια σου στα media να γράφουν. Πόσα χρόνια ακόμα θα περιφέρεις αυτό το παραμύθι;
Γιατί δε λες, Άννα, ότι ήμασταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές του 2009; Αλλά με παρουσιάζεις το 2012 ως «ξαφνικά φυτευτή» στο ψηφοδέλτιο για να σε βλάψουν ;
Γιατί δε λές, Άννα, ότι προϋπήρχα στην συγκεκριμένη περιφέρεια, ήμουν πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο της Ά Αθήνας, όταν αποφάσισες να μετακομίσεις από το φυτώριο του Επικρατείας ; Το ΠΑΣΟΚ που σήμερα κατηγορείς για ανηθικότητα σε υποχρέωσε να επιλέξεις αυτή την περιφέρεια ;
Γιατί δε λες ότι το 2009 προκειμένου να εμποδιστεί η πιθανή εκλογή μου έβαλες στο ψηφοδέλτιο 3 στοχευμένες υποψηφιότητες κατόπιν υπόδειξης από εταιρία δημοσκοπήσεων που πλήρωνες για να αναλύσει το προφίλ μου και να σου συστήσει τρόπους πολιτικής εξόντωσης μου;
Γιατί δε λες, Άννα, ότι ζητούσες τακτικά από τα όργανα του κόμματος να με απορρίψουν και αυτοί σου αρνούνταν- το γνωρίζουν άλλωστε τόσα στελέχη! Δεν ήθελες άλλη γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ με το όνομα Διαμαντοπούλου, «το όνομά σου» όπως είπες και προχθές δημόσια – σαν το επίθετο αυτό να ανήκει μόνο σε σένα και όχι σε εκατοντάδες άλλες Ελληνίδες.
Είχες δε τόσο τρομοκρατήσει τους πάντες με την εμμονή σου, που ακόμη και πρώην Υπουργός ακύρωσε κοινή συνέντευξη μαζί μου σε έντυπο για να μην τον «κατσαδιάσεις»….όπως χαρακτηριστικά είπε στον δημοσιογράφο!
Βρισκόμαστε στο 2017, αναζητάς σανίδες σωτηρίας και αποδιοπομπαίους τράγους. Λες -στη στημένη συνέντευξη/αγιογραφία στον Ιανό- ότι η μη εκλογή σου στις εκλογές του 2012 οφείλεται σε μένα και ήταν «μια μορφή συντριβής» για σένα.
Όχι, δεν γνωρίζεις τι θα πεί συντριβή, αγαπητή Άννα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος σφόδρα ευνοημένος από τα 25 του χρόνια και με ταλέντο στους πολιτικούς διορισμούς (νομάρχης, γενικός γραμματέας, πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ, Επίτροπος, Βουλευτής Επικρατείας κλπ) να ξέρει τη σημασία αυτής της λέξης ;
Συντριβή γνώρισαν οι απλοί πολίτες από την κρίση, τους πλειστηριασμούς, την ανεργία, τα λουκέτα και το σκληρό μνημόνιο που τόσο πρόθυμα και άνευ αντιστάσεων εφάρμοσες. Συντριβή γνώρισαν εκείνοι που δεν είχαν το ταλέντο σου και βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα μόνο και μόνο γιατί ζούσαν μακριά από το πελατειακό σύστημα, στην ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα. Συντριβή γνώρισαν αυτοί που μπήκαν φυλακή ή αρρώστησαν γιατί βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστάνε στο κράτος που οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες – το κατεστημένο του οποίου ήσουν εξέχον μέλος – βούλιαξαν. Συντριβή γνώρισαν οι γονείς και οι μαθητές των 2300 σχολείων που έκλεισες.
Η λέξη συντριβή στις μέρες μας έχει πολύ βαρύ, αληθινό περιεχόμενο. Εσύ δεν ξέρεις ούτε θα νιώσεις ποτέ αυτή τη συντριβή.
Λυπάμαι που δεν έχεις το θάρρος να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη των πράξεων σου και το κόστος αυτής – πολλοί συνάδελφοί σου την ανέλαβαν.
Λυπάμαι που αναγκάζομαι να απαντώ δημοσίως σε ευτέλειες αλλά φαίνεται πως η ευγένειά μου στις διαχρονικές επιθέσεις και τα ψέματα εκλήφθηκε ως ανοχή και αδυναμία.
Λυπάμαι που άνθρωποι που καθόριζαν τις μοίρες μας και είχαν το ένα υπουργείο μετά το άλλο, δεν διαθέτουν ψυχικό σθένος και χρησιμοποιούν ψέματα δημοτικού για να δικαιολογήσουν τις ήττες τους και να εξαγνιστούν στα μάτια του κόσμου, να διεκδικήσουν να γίνουν ξανά σωτήρες αυτών που καταδίκασαν.
Η ηθική είναι πράγματι, όπως είπες στο προχθεσινό κοινό σου, ζητούμενο στα κόμματα. Μόνο που εσύ δεν υπήρξες ποτέ θύμα αυτής της κατάστασης, τουναντίον….
Η ζωή μακριά από την εξουσία μπορεί να έχει πολλές ικανοποιήσεις και γερές δόσεις πραγματικότητας, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να την αξιοποιήσεις σαν δώρο και όχι σαν τιμωρία.
Κατερίνα Διαμαντοπούλου

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !