Η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε στις αναφορές που έκανε το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια, τονίζοντας ότι θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του τα τσιτάτα τύπου «φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου».

«Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναφορά στον νόμο “Διαμαντοπούλου”, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου, οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου “φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου”, που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του» σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερεθίστηκε από την αναφορά και μόνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον νόμο 4009/2011 για τη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων, τον οποίο ψήφισαν όλοι μαζί , επιτυγχάνοντας τη μοναδική ιστορική κοινοβουλευτική συναίνεση επί θεμάτων παιδείας, τη μεγαλύτερη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

«Είναι, πλέον, σαφής η διαχωριστική γραμμή και στην παιδεία: από τη μια μεριά ο λαϊκισμός και από την άλλη οι μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα του φτωχότερους», τονίζει η πρώην υπουργός Παιδείας στην απάντηση της συμπληρώνοντας πως «ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός που προκαλεί καταστροφή χωρίς αναπλήρωση, ενισχύει, τελικά, τους οικονομικά ισχυρότερους και προστατεύει κάθε πελατειακό μικρο-συμφέρον, είναι σαφές ότι απεχθάνεται την εξωστρέφεια, το βλέμμα στο μέλλον, την αξιολόγηση και την επιβράβευση της προσπάθειας, τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανακατανομή δυνάμεων και ευκαιριών προς όλους, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις».

Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε και στις αιχμές για τα σχολικά βιβλία θυμίζοντας ότι το 2011 έκλεισε τον ΟΕΔΒ και μέσα σε 4 μήνες άλλαξαν όλες οι διαδικασίες. «Έτσι, δημιουργήθηκε νέος τρόπος παραγωγής των βιβλίων, με πολύ μικρότερο κόστος και έγκαιρη παράδοσή τους, για πρώτη φορά, στις πόρτες των σχολείων. Από το 2012 και μετά, τα βιβλία παράγονται και παραδίδονται κανονικά από τον υψηλής τεχνολογίας Δημόσιο Οργανισμό «Διοφαντο», για να μπορεί ο κάθε υπουργός Παιδείας, ακόμη και οι απολύτως ανίκανοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να θριαμβολογεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε Σεπτέμβρη, για την ετοιμότητα παράδοσης των βιβλίων. Έστω κι αν δεν έχουν ιδέα για το πώς οργανώθηκε και πώς λειτουργεί το σύστημα» καταλήγει.