ΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι μαθητές του 6ου γυμνασίου Ν.Ηρακλείου είμαστε δίπλα στους καθηγητές μας και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους .

Ενδεχόμενες απολύσεις καθηγητών μας θίγουν άμεσα για πολλούς λόγους:

1.Το επίπεδο της παιδείας θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο .
Ήδη υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό. Απαιτούμαι ποιοτικότερο μάθημα κάτι που για να επιτευχθεί θα πρέπει να έχουμε ολιγομελή τμήματα και το μάθημα να πραγματοποιείται σε ιδανικές συνθήκες(θέρμανση τον χειμώνα ,κλιματισμό το καλοκαίρι,εργαστήρια ,γυμναστήρια,λοιπές κτιριακές υποδομές,κ.α)
2. Είναι άδικο συνάνθρωποι μας να χάνουν την δουλειά τους ,χωρίς να ευθύνονται και από την μία μέρα στην άλλη να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογενειές τους.
3. Το σχολείο αποτελεί για τους μαθητές το δεύτερο μας σπίτι. Είναι ο χώρος στον οποίο διαμορφώνουμε το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας.Έτσι λοιπόν όπως αγαπάμε τους γονείς μας αγαπάμε και τους καθηγητές μας που μποχθούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες νβα μας μάθουν γράμματα.
4.Άλλος ένας λόγος που πρέπει να γίνει κατάληψη είναι διότι η νεολαία πρέπει να πρωτοστατεί και να αντιδρά σε κοινωνικές αδικίες .Την εποχή που ζούμε η ελληνική κοινωνία βιώνει πολλές από αυτές οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα μας στο σπίτι αλλά και στο σχολείο .Εκτός από την καθημερινότητα θίγεται και το μέλλον της γενιάς μας το οποίο φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο χωρίς εμείς να φέρουμε την παραμικρή ευθύνη γι΄αυτό .
5.Τέλος ,πρέπει να αντιδράσουμε γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ και το γονίδιο που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας έχει μάθει να αντιδρά σε οποιαδήποτε πολιτική,κοινωνική, ή οικονομική αδικία .

Εμείς και οι καθηγητές μας ,όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά ,πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που προσδοκούν στην κατάργηση της ελληνικής παιδείας ,γι΄αυτό και αποφασίζουμε την κατάληψη στο σχολείο μας ως πρώτο μέτρο αλληλεγγύης στους καθηγητές μας .

Δεκαπενταμελές συμβούλιο του 6ου γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ