Γώγος: Υγειονομικά τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο δημοτικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/05/2020 - 12:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Για τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας μετά την άρση των μέτρων περιορισμού μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας & Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος.

 

"Σίγουρα είναι μεγαλύτερα τα άλματα τώρα" είπε σχετικά με την άρση των μέτρων συμπληρώνοντας ότι "όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο προσεκτικοί στην εκτίμηση των δεδομένων και της επιτήρησης που πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να αποφευχθούν οι μικρές εστίες υπερμετάδοσης όπως εστιατόρια, παραλίες και σχολείο".

Ο κ. Γώγος είπε ότι "έχουμε καλά δεδομένα, τα κρούσματα είναι ελάχιστα, είναι σαν να ξεκινάμε από μηδενική βάση, θέλει εγρήγορση και προσοχή".

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχετικά με το των ο κ. Γώγος είπε οι παράμετροι που θα ληφθούν υπόψη είναι πολλοί όχι μόνο το υγειονομικό κομμάτι. Από υγειονομική άποψη μπορούν να ξεκινήσουν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα. Θα συμπληρώσουν κενά συμπεριφοράς, επανόδου στην κανονική ζωή, κοινωνικότητας κλπ. Και παιδαγωγικά θα καταλάβουν ότι έληξε μια περίοδος και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Αν κριθεί από την πολιτεία ότι πρέπει να πάμε Σεπτέμβριο, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, απλά υγειονομικά είναι τα πράγματα πάρα πολύ καλά. Τα δεδομένα δίνουν την εικόνα ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο, ότι είναι χαμηλής μετάδοσης πληθυσμός. Υγειονομικά τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο ", κατέληξε.

Ζαχαράκη: 70% των μαθητών επέστρεψαν – Έως τέλος Ιουνίου μαθήματα στα δημοτικά

Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ: «Δεν θέλουμε κλειστά Δημοτικά – Να συνεχιστεί η σχολική διαδικασία»

Δημοτικά σχολεία: Πότε ανοίγουν -«Πράσινο φως» από τον Τσιόδρα για την επιστροφή των μαθητών

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: